Σάββατο, Ιανουαρίου 21, 2012

ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΟΣΟΣ

Τι Μουμπάρακ, τι Καντάφι, τι Παπανδρέου. Εδώ που φτάσαμε, θα τα δούμε όλα. Απαγορεύεται η κριτική. Απαγορεύεται η αναζήτηση ευθυνών. Απαγορεύεται να αναφέρεις το όνομα του υιού του Ανδρέα, εκτός αν τον υμνείς!
Είπε αυτή η αλεπού, ο Γιώργος Προβόπουλος, ότι την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που παρουσιάζει η Ελλάδα, την έχει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησής του.
Δεν ανέφερε όνομα, φυσικά. Είναι έξυπνος άνθρωπος ο Προβόπουλος. Γι’ αυτό και τώρα που μυρίστηκε ότι τα πράγματα αλλάζουν κι ότι υπάρχει η περίπτωση να αναζητηθούν ευθύνες σε πρόσωπα, αποφάσισε να ξεμπερδεύει για να μη βρεθεί ξαφνικά να το παίζει Ιφιγένεια.
Με το που τόλμησε ο Προβόπουλος να αφήσει υπονοούμενο για τον υιό του Ανδρέα, το κανταφικό ΠΑΣΟΚ ξύπνησε κι έβγαλε τόσο μεγάλη κραυγή, που άνοιξαν οι ουρανοί κι έσταξε δηλητήριο.
Διαβάστε ύφος ανακοίνωσης κόμματος που κυβερνά: «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, οφείλει να απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια στο ερώτημα: Με τη σημερινή ομιλία, πράγματι αποδίδει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα στην πρώτη περίοδο της θητείας της, την ευθύνη για την κρίση, όπως ισχυρίστηκε τηλεοπτικό κανάλι κατά τη διάρκεια σχετικού ρεπορτάζ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων;
Δεδομένου ότι ο κ. Προβόπουλος έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί στη συσσώρευση των ελλειμμάτων και του χρέους κατά την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και στο έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα ως αποτέλεσμα αυτών, αν πράγματι αποδίδει αυτήν την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να το πει ευθαρσώς, αν όχι ας πράξει τα δέοντα».
Τι λέτε ω ρε παιδιά του Μουμπάρακ; Προσωπικά, διαβάζοντας αυτό το «αν πράγματι αποδίδει αυτήν την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να το πει ευθαρσώς, αν όχι ας πράξει τα δέοντα», μου έρχεται αυθόρμητα η συνέχεια της φράσης ως εξής: «σε διαφορετική περίπτωση…».
Ένας εκβιασμός μου έρχεται στο μυαλό. Ένα «κανόνισε Προβόπουλε να το συμμαζέψεις, αλλιώς μπορούμε να σε κάψουμε». Σε αυτή την ιστορία έχω πειστεί ότι ο ένας κρατάει τον άλλον από τ’ αρχίδια.
Πρόκειται για μια σπείρα όπου όλα τα μέλη της έχουν δολοφονήσει κι έτσι ο ένας φοβάται μην ομολογήσει ο άλλος. Αν τύχει, όμως, να ομολογήσει ένας, τότε θα γίνει τέτοιο ντόμινο που δε θα μπορεί να το σταματήσει κανείς. Θα γεμίσουμε από τη συσσωρευμένη μπόχα τους.
Οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, εσχάτως, κάνουν ολοφάνερη την έλλειψη ψυχραιμίας. Δείχνουν έναν πανικό. Τα βρακιά πέφτουν και πολύ δύσκολα θα μπορέσουν οι μηχανισμοί στήριξης να συνεχίσουν να προστατεύουν τον υιό Παπανδρέου.
Την Παρασκευή, ένας οικονομικός εισαγγελέας – ένας δικαστής δηλαδή, για να το καταλάβουμε – ζήτησε να σταλεί στη Βουλή ο φάκελος της υπόθεσης της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ώστε να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησής του.
Ο πράσινος δράκος όρμησε ξανά στα τείχη του Καστριού του κι άρχισε να πετάει φλόγες που βρωμούσαν κλούβιο αυγό. Διαβάστε ανακοίνωση κόμματος που κυβερνά, για έναν δικαστή: «Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας».
Είναι γνωστός ο τρόπος που πάντα τα καθεστώτα αντιμετώπιζαν τους αντιφρονούντες. Τους έβγαζαν τρελούς ή τους έκαναν τρελούς. Το ίδιο είναι. Πάντως, τους απενεργοποιούσαν διά της γραφικότητας ή της σχιζοφρένειας.
Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια. Αν δεν πιάσει, συνεχίζουν με διάφορα πατριωτικά περί «κομμουνιστικών» δακτύλων ή «καπιταλιστικών» σαμποτέρ που θέλουν να πλήξουν τον Ηγέτη, τον υιό του Ηγέτη, το Κόμμα, την Πατρίδα.
Το ΠΑΣΟΚ τα έκανε ταυτόχρονα και τα δύο σε μία ύστατη προσπάθεια να ξυπνήσει τα πασοκικά αντανακλαστικά του κομματικού στρατού του και να καταφέρει μία συσπείρωση, έστω και ελάχιστη.
Ποιο είναι το περίεργο; Ότι ο Βενιζέλος… τσιμουδιά! Μούγκα! Κιχ! Δε μίλησε για κανένα από τα δύο θέματα. Μόνο ο Μιλτιάδης ο Μικρόμυαλος, μαθαίνοντας προφανώς από την προηγούμενη ημέρα ότι ο οικονομικός εισαγγελέας θα έστελνε το φάκελο στη Βουλή εμφανίστηκε έξαλλος να του επιτίθεται για κάτι… που θυμήθηκε.
Τόσοι υπουργοί και κανείς – πλην του Μιλτιάδη του Μικρόμυαλου – δε βγήκε να υποστηρίξει τον υιό του Ανδρέα. Τόσοι ευνοημένοι ευνούχοι στο χαρέμι του υιού του Ανδρέα κι ούτε ένας δεν εμφανίστηκε να πει μια καλή κουβέντα.
Υπάρχει η πιθανότητα να μην το κάνουν, επειδή όλοι τους είναι Βρούτοι. Υπάρχει όμως και μια βεβαιότητα. Ότι όλοι τους γνωρίζουν την αλήθεια και προσπαθούν να μείνουν όσο πιο μακριά γίνεται από την ωρολογιακή βόμβα που λέγεται Γιώργος Παπανδρέου και που όταν σκάσει, θα γεμίσει τον τόπο με σκατά κι ευθύνες.
 http://kartesios.com/?p=72367

Δεν υπάρχουν σχόλια: