Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2012

Όλοι οι καργιόληδες μια εταιρία


ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ με την βοήθεια Τραπεζίτη, ξεζουμίζουν κάθε μέρα Έλληνες και μάλιστα πολλές φορές τους οδηγούν στην αυτοκτονία όταν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο σκοπός είναι ιερός, θα πρέπει να μαζέψουν τα λεφτά του δανείου συν τους εξοντωτικούς τόκους προκειμένου να ξεπληρώσουμε τους δανειστές μας. Το αν στην πορεία κάποιοι οδηγηθούνε στην αυτοκτονία ή χάσουν τα πάντα δεν έχει σημασία, αρκεί να πέφτει το χρήμα. Στην πορεία τους αυτή έχουν αρωγούς τα ΜΜΕ που με ξεπουλημένους δημοσιογράφους παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας αλλά και την εκκλησία, που ως γνωστόν τάζει καλύτερη μετά θάνατον ζωή.
Τι; δεν σας είπα τίποτε; Τα ξέρατε; Σιγά το καινούργιο; Τότε γιατί ρε μάγκες κάνετε τόσο μεγάλο θέμα για τον Πασόκο, τον ΝΔ και τον υποψήφιο του ΛΑΟΣ που παρέα με τραπεζικό αλλά και δημοσιογράφο φίλα προσκείμενου στην εκκλησία, που φέρονται να λυμαίνονται επί χρόνια, την πόλη και όχι μόνο, οδηγώντας ανθρώπους στην αυτοκτονία; Σε τι διαφέρει, επί της ουσίας η μια συμμορία από την άλλη; Στο ότι η δεύτερη είναι παράνομη επειδή το ορίζει το κράτος “δικαίου” της πρώτης; Τόκους και δάνεια μαζεύουν με κάθε τρόπο και οι δυο.
Πως αντιμετωπίστηκε το θέμα; Άλαλα τα χείλη των ασεβών. O πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ βγήκε στο TV100 και δεν είπε κουβέντα, κατόπιν συμφωνίας, για το μέλος της ένωσής του που κατηγορείται αλλά μας έφαγε ένα τέταρτο με κοινοτοπίες και αναφορές στα άλλα επαγγέλματα των κατηγορουμένων. Ο Υπουργός Οικονομικών, πιο έξυπνος, στην βουλή, πέρασε στην επίθεση αντιστρέφοντας το θέμα, σε ότι αφορούσε στον προστατευόμενο του κ. Παπαχατζή, ενώ ο πρώην διευθυντής του κ. Φερέτη και φίλος του, κ. Αλεξανδρίδης αρκέστηκε σε ένα κομμάτι απόλυτα αναμενόμενο. Σε σχέση με την “Μακεδονία”, που εμφανίστηκε ξανά στα περίπτερα, το κύριο άρθρο της είναι ένα πολύ καλό ρεπορτάζ με συγκεκριμένες “παραλείψεις” και “κιτρινισμούς” :
Ποιος είναι ρε φίλε; Το πετάμε έτσι και τέλειωσε; Όταν θα έρθει η ώρα θα πέσετε από τα σύννεφα; Εννοείτε τον Αδάμ Ρεγκούζα; Αυτός ήταν υφυπουργός οικονομικών επί ΝΔ από την Θεσσαλονίκη. Αν το εννοείτε πέστε το αν έχετε αποδείξεις, αλλιώς αφήστε το για όταν θα έχετε. Αυτές είναι μέθοδοι τύπου Εσπρέσσο και δεν αξίζουν σε μια εφημερίδα ιστορική της πόλης.
Το ότι συζεί με μια γυναίκα που τυχαίνει να είναι ανιψιά πρώην υπουργού της ΝΔ, τι ακριβώς υπονοεί; Που βοηθά το ρεπορτάζ, αν δεν ψάξατε να δείτε αν συνδέονται οι παράνομες ενέργειες με τον υπουργό; Σε τελική γιατί δεν μας δίνεται τα ονόματα των πολιτικών που κάνανε χοροεσπερίδες στα μαγαζιά του Καραμπέρη; Ίσως και αυτό να είναι απόδειξη ενοχής.
Απόσπασμα για τον Φερέτη που μπήκε στην τηλεόραση με βύσμα την εκκλησία επί ΥΕΝΕΔ. Το παιδί του λαού χωρίς να έχει σπουδάσει τίποτε…
Ο κ. Αλεξανδρίδης που ήταν και προϊστάμενός του, έτσι δικαιολογεί την φιλία του με τον κ. Φερέτη; Έτσι δικαιολογούνται οι τοποθετήσεις του σε διευθυντικές θέσεις χωρίς τυπικά προσόντα; Τελικά ναι, θα πρέπει να κλάψουμε για το παιδί του λαού που παρασύρθηκε από τον τζόγο. Πάντως αυτό δεν το εμπόδισε, όπως κατηγορείται, να στείλει ανθρώπους, έμμεσα, στον τάφο…
Γιατί ρε παλικάρια δεν μας λέτε την Τράπεζα; Το όνομα φόλα παρτίδα αλλά η Τράπεζα στην οποία δούλευε και έδινε μέσω του υπαλλήλου του ρευστότητα στους τοκογλύφους, άρα ενέχεται σε διακίνηση προϊόντων παράνομων πράξεων δεν την δίνουμε; Επειδή είναι η Τράπεζα Πειραιώς με την οποία ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας “Μακεδονία” έχει κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις;
Βλέπω καλύπτουμε και τον κώλο μας απέναντι στον Βαγγέλη και τα ρίχνουμε στον Καπελέρη, που ήταν επιλογή τίνος; Περίμενα λίγο περισσότερη τόλμη αλλά και σοβαρότητα. Όχι Βαγγέλλης, Βαγγελάκης…
Από εκεί και πέρα το χάος.
Έπαιξε σαν τρελό το Video του γάμου  του Καραμπέρη, επειδή εμφανίζονταν Ψωμιάδης και Παπαγεωργόπουλος να εκθειάζουν την φιλία τους με τον νεόνυμφο, εκθέτοντας και όλους όσους εμφανίζονται στο video και πάνω από όλα την νύφη που απ’ ότι καταλαβαίνω δεν είναι μαζί με τον Καραμπέρη πια. Η αρχική ανάρτηση είναι στο site της Τατιάνας αλλά έγινε αμέσως ανάρπαστο.
Οι αντιδράσεις της υπόλοιπης “κοινωνίας”; Ποικίλες και όλες αναμενόμενες. Το άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη στο protagon που δεν μας λέει και τίποτα, θα περίμενα περισσότερα από έναν άνθρωπο που δημοσιογράφησε στο οικονομικό της “Θεσσαλονίκης” πριν κατέβει στην Αθήνα, το άρθρο του Θόδωρου Γιαχουστίδη (FB link), που είναι καλό για κινηματογραφικό περιοδικό, το όμορφα γραμμένο αλλά άνευρο κείμενο του Γιάννη Κοτσιφού διευθυντή της ΕΣΗΕΜΘ. Απόψεις που λένε τα απολύτως αυτονόητα φυλάγοντας και τον κώλο τους.
Αυτό που μου έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι όλοι απορούν πως είναι δυνατόν ο ευυπόληπτος δημοσιογράφος κ. Φερέτης να είναι σε κύκλωμα τοκογλυφίας αλλά κανένας δεν απορεί πως είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια να πληρώνουμε για δημοσιογράφο στην κρατική ΕΡΤ κάποιον άνθρωπο που δουλεύει 2 ώρες τον Οκτώβριο και 2 ώρες τον Μάρτιο.
Ο κόσμος εξανίσταται γιατί ο κ. Παπαχατζής κατηγορείται για διευκολύνσεις στον Καραμπέρη ενώ είναι σε καίρια θέση του ΣΔΟΕ και τοποθετημένος από τον πολιτικό του φίλο Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, αλλά δεν εξανίσταται για το γεγονός ότι την θέση την πήρε ακριβώς επειδή είναι συνδικαλιστής και φίλα προσκείμενος στον υπουργό.
Οι τοκογλύφοι εμφανίζονται αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία. Τι είναι αυτό που τους εκτρέφει; Είναι το τραπεζικό μας σύστημα; Είναι η διαφθορά που ξεκινά από την κορυφή και δημοκρατικά φτάνει μέχρι την βάση; Είναι η ανοχή μας σε όλα αυτά τα φαινόμενα; Είναι μήπως η σιωπή μας, ο καθένας στα θέματα του άμεσου περίγυρού του, με την σκέψη ότι “εντάξει δεν πειράζει, μπορεί να τους χρειαστώ κάποτε, μπορεί να με βολέψουν, μικρή πόλη είμαστε δεν ξέρεις που μπορώ να τους βρω”; Είναι όλα τα παραπάνω;
Αν αυτό το κύκλωμα οδήγησε με τις πιέσεις τους ανθρώπους στην αυτοκτονία, έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης. Οι διοικήσεις της ΕΡΤ που ξέρανε ότι είχαν υπάλληλό του εθισμένο στον τζόγο και όχι μόνο δεν κάνανε κάτι να τον βοηθήσουν αλλά του δίνανε και αργόμισθες διευθυντικές θέσεις. Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών που δίνει θέσεις  βάση της πολιτικής πορείας του καθενός. Οι Τράπεζες με την γελοία πολιτική τους στην χορήγηση δανείων, ο ΟΠΑΠ που αποτελεί με το διάτρητο σύστημά του εργαλείο για ξέπλυμα χρημάτων και βέβαια όλοι εμείς που δεν μιλάμε, όλοι εμείς που καθόμαστε βολεμένοι στον καναπέ και αφήνουμε τις συμμορίες να καταστρέφουν το παρόν μας και το μέλλον των παιδιών μας.
 http://thess.gr/blog/3303

Δεν υπάρχουν σχόλια: