Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2012

ΑΗΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Όλο και πιό ευλύγιστη μέση αποκτά ο Σαμαράς

Όσο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, που διέλυσε τη χώρα και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό, Νεοδημοκράτες αλλά και Λαοσίτες, ακόνιζαν τα σπαθιά, για να τα χρησιμοποιήσουν, στην περίπτωση που η νέα δανειακή σύμβαση θα διέπετο από το Αγγλικό δίκαιο. Μας ζάλιζαν τα αυτιά από τις εφημερίδες τους και τα blogs τους, ότι το Αγγλικό δίκαιο θα σημάνει την υποδούλωση της χώρας, γιατί...προστατεύει υπέρμετρα τον δανειστή.
Όσο περνάει ο καιρός όμως και έρχονται ενώπιον των ευθυνών τους, κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλα: μια ακόμη γιγαντιαία κωλοτούμπα!

Αλλά, τουλάχιστον προετοιμάζουν τους οπαδούς τους, για την επικείμενη κυβίσθηση, μέσα από τις εφημερίδες και τα blogs τους.
Έτσι στο antinews αρχίζουν τα άρθρα των κύκλων του Σαμαρά (π.χ. http://www.antinews.gr/2012/01/19/143498/#comment-888014), με τα οποία έντεχνα και μεθοδικά προσπαθούν να πείσουν τα βόδια, τους οπαδούς τους, ότι "δεν τρέχει και τίποτε".

To ίδιο site, ούρλιαζε στις 5/7/2010 "Παρέδωσαν τη χώρα!" (http://www.antinews.gr/2010/07/05/52560/), όπου έγραφε "Η σύμβαση υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό σημαίνει".

Στις 20-12-2010 γράφουν (http://www.antinews.gr/2010/12/20/76940/)
Αν και κανένας από τους δανειστές δεν εφαρμόζει το αγγλικό δίκαιο αφού πρόκειται για χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης όπου ισχύει το δίκαιο των κωδίκων, η δανειακή σύμβαση επιβάλλει ως εφαρμοστέο δίκαιο το αγγλικό δίκαιο, δηλαδή ένα κλάδο δικαίου που δεν ανήκει στο ηπειρωτικό δίκαιο αλλά στο σύστημα του κοινού δικαίου. Η λύση αυτή επιβλήθηκε από τους δανειστές διότι το αγγλικό δίκαιο εφαρμόζει το δίκαιο των δικαστικών αποφάσεων των αγγλικών δικαστηρίων που έχουν διαμορφώσει μια νομολογία επί εκατονταετίες, η οποία είναι ιδιαίτερα σκληρή έναντι του οφειλέτη και υπερασπίζεται κυρίως τα δικαιώματα του δανειστή.

Της κωλοτούμπας το κάγκελο δηλαδή, με τους Σαμαροφύλακες !

Κώστας Μελαχροινός
 http://www.omertanews.gr/2012/01/blog-post_4747.html?spref=tw

Δεν υπάρχουν σχόλια: