Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2009

Πεινανε

Οι πρωτες αντιδρασεις των βουλευτων στην επικειμενη μειωση του μισθου τους κατα 20% δεν ηταν και τοσο ευχαριστες,εκτος μερικων.

Δεν μπορουν να τα βγαλουν περα οπως λενε οι δυστυχεις ανθρωποι,με 6000 ευρω τον μηνα συν....συν...συν το λογικο ειναι οτι θα πεινασουν.

Τοσα χρονια διαβιωνουν σε καθεστως πεινας,δεν τρωνε,δεν πινουν,δεν διασκεδαζουν.
Τωρα με 20% λιγοτερο μηνιατικο ειναι αξιο αποριας πως θα τα καταφερουν.

Υπαρχει μια προταση εκ μερους μου που την απευθυνω στους βουλευτες ολων των κομματων που δεν τους αρεσει η ιδεα να χασουν αυτο το ποσο απο το μηνιατικο τους.

Προτεινω λοιπον να ανταλλαξουν τον μισθο τους με το επιδομα ανεργιας ενος οποιουδηποτε ανεργου,η με τον μισθο ενος απασχολουμενου με μερικη απασχοληση,η και με την συνταξη ενος συνταξιουχου του ΙΚΑ.

Σιγουρα ετσι θα καταλαβουν πως ζει το υπολοιπο του πλυθησμου,πως επιβιωνουν οσοι ειναι ανεργοι,συνταξιουχοι η ακομη και οσοι εργαζονται με μισθους 700-800 ευρω.

Δεν εχουν χορτασει τοσες δεκαετιες παραπονιουνται τωρα οτι δεν τους φτανει ο μισθος τους,μα και πολλα παιρνουν,το μονο που κανουν ειναι να χειροκροτανε τους αρχηγους τους,να ψηφιζουν οτι τους φερουν στην βουλη αναλογα με την κομματικη τους πειθαρχια,και να καθονται απο εδω και απο εκει στις τηλεορασεις και να βριζονται μεταξυ τους.

Μολις πριν λιγους μηνες ο ενας ελεγε στον αλλον πως οι προηγουμενοι εκλεψαν περισσοτερο και το αντιθετο,μεχρι πριν τις εκλογες αθωωναν τον Παυλιδη και εκλειναν την βουλη αδιαμαρτυρητα για να παραγραφουν τα αδικηματα των ενοχων.

Αν αυτο το θεωρουν θετικο εργο προς τους πολιτες, τοτε σιγουρα πολλα παιρνουν για το τιποτα που προσφερουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: