Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2009

Ελλειψη Σεβασμου

Ειναι να απορει κανεις πως υπαρχουμε ακομη σαν εθνος,σε καθε εκδηλωση μας αποδεικνυουμε οτι μαλλον κατα λαθος ειμαστε ακομη εδω.
Ολα αρχιζουν με την ελλειψη σεβασμου του κρατους προς τον πολιτη.
Αδιαφορια,παντελης ελλειψη εξυπηρετησης,ανθρωποι που εργαζονται και περμενουν να παρουν την συνταξη τους 2 χρονια μετα χωρις κανεις να νοιαζεται πως θα ζησουν,διαφθορα,κοινωνικα προβληματα που κανουν τους ανθρωπους να τρεχουν στα καναλια για να τα λυσουν,αν χρωστας σε κυνηγαει το κρατος αν σου χρωσταει ασε...κατσε και περιμενε.
Φακελλακια,δημοσιο σε σηψη,νοσοκομεια σκυλοσπιτα,γιατροι ανικανοι και φοροφυγαδες.

Περναμε στην σχεση μεταξυ των πολιτων,εδω και να δεις ελλειψη σεβασμου,ο καθενας οτι του γουσταρει,παρκαρισμα οπου μας βολευει,αδιαφορια για το πως θα περασει ενας αναπηρος με καροτσακι στο πεζοδρομιο(δεν περναει)οικιακα γλεντια την ωρα που οι αλλοι κοιμουνται,πεζοδρομοι και πεζοδρομια που μονο για πεζους δεν ειναι,σπρωξιμο παντου,το συγνωμμη και το παρακαλω ξεχασμενες λεξεις,ο ορισμος του δηθεν στο φορτε του,ειμαι καλυτερος απ ολους γιατι εχω καλυτερο,αμαξι,σπιτι,ντυσιμο,ειμαι επωνυμος αρα.....

Στις εργασιακες σχεσεις εχει φτασει στο ανωτερο της σημειο η ελλειψη σεβασμου,ρουφιανια,κουτσομπολιο,υποκρισια,φορτωμα των ευθυνων στους αλλους,χαφιεδισμος,νταβατζιλικι,αγριοτητα.

Στις προσωπικες σχεσεις.....α ναι εδω κατσαμε,λυκοφιλιες,σε θελω οσο σε χρειαζομαι,να περναμε καλα γιατι αν οχι αστα καλυτερα,να διασκεδασουμε πινοντας τον αμπακο γιατι αλλοιως δεν γινεται να μας ερθει η χαρα.

Φυσικα....ευτυχως υπαρχουν και τα αντιθετα σε ολα αυτα,παρχουν καλοι ανθρωποι(σπανιο)καλοι φιλοι(σπανιοτερο)καλοι συναδελφοι(υπο εξαφανιση το ειδος αλλα υπαρχουν)

Το κρατος δεν εχει αλλαξει και οτι και να λενε παντα αυτοι που το εχουν στα χερια τους την ιδια νοτροπια θα εχουν,οι λεξεις θα αλλαζουν η πραγματικοτητα ποτε.


Τι σας θυμιζουν αυτα τα δυο?

1)Υπαρχει καλυτερη ελλαδα και την θελουμε
2)Πρωτα ο πολιτης

Ειναι οπως "Τα 3 Γουρουνακια" και"Η Χιονατη και οι 7 νανοι"

Παραμυθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: