Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2009

Η Λυση της προφητειας


Η Πυθια γνωστη μαντισσα της αρχαιοτητας ειχε το ιδιο χαρισμα,επινε νερο και φυλλα δαφνης και μεσα απο την εκσταση που ερχοταν εβγαζε κραυγες και λογους,μεσα απο ολα αυτα οι Ιερεις εβγαζαν τους χρησμους που ειχαν διφορουμενη σημασια.

Δηλαδη αλλα ελεγε αλλα καταλαβαιναν εκεινοι αλλα το συμπερασμα το βρισκανε.

Πιστοι στην παραδοση σαν Ελληνες συνεχιζουμε να ειμαστε οπαδοι προφητειων και μαντικων προβλεψεων,ετσι και ολοι οι πολιτικοι μας με μαντειες και προφητικα λογια μας δινουν να καταλαβουμε τι θελουν να μας πουν.

Πριν τις εκλογες λοιπον ακουσαμε δυο προφητειες που μπορει να μην τις καταλαβαμε αλλα το νοημα το γενικο το βγαλαμε.
Και οι δυο ειχαν το ιδιο θεμα τα χρηματα.
Η πρωτη ελεγε "που πηγαν τα λεφτα"
Η δευτερη"λεφτα υπαρχουν"
Οπως βλεπετε ειναι δυο προφητειες διφορουμενες η μια λεει ετσι η αλλη αλλοιως παρ΄ολα αυτα η εντυπωση που αφηνουν ειναι οτι κατι συμβαινει με τα λεφτα,η εχουν χαθει,η τα εχουν κλεψει η καποιος τα εχει κρυψει και τα φυλαει να μας τα δωσει σημερα μαζι με τα καλλαντα που θα του πουμε.

Και πηγε ο κοσμος στις καλπες με αυτο το διλημμα,και περασε και αυτη η μερα και περιμεναμε,μια,δυο,δεκα μερες.

Και ξαφνικα η λυση της προφητειας ηρθε και αντιθετα με τις προβλεψεις ολων των προφητων απο τις ξενες χωρες η λυση της προφητειας βρεθηκε.

Υπαρχουν λεφτα....και.....οχι δεν εχουν χαθει,δεν τα εχουν κλεψει,δεν τα φυλανε να μας τα δωσουν σημερα με τα καλλαντα οποτε μην περιμενετε.

Τα λεφτα τα εχουμε εμεις,οσοι εργαζομαστε,η ειμαστε ανεργοι,η παιρνουμε μικρες και μικρουτσικες συνταξεις πεινας,κατι ηξερε ο μαντης που το προεβλεπε οτι υπαρχουν λεφτα πριν τις εκλογες,το θεμα λοιπον ηταν ενα.

Πως αυτα τα λεφτα θα μας τα παρει.

Και αρχισαν και αλλες μαντειες,για τα κακα που θα μας βρουν και πως μπορουμε να σωθουμε,να τρομαξουμε και να μπορεσουν εκεινοι να εφαρμοσουν καποια το ιδιο βαρεια αλλα λιγοτερο επωδυνα απο οσα μαντευαν.
Και εμεις να πουμε ευτυχως γλυτωσαμε,δεν βγηκαν αληθεια οι μαντειες.

Και αρχισαν να ερχονται οι λογαριασμοι,τοσα ευρω επανω αυτο,τοσα περισσοτερο εκεινο,και τρεχει αλλοφρων ο κοσμος να επιστρεφει πινακιδες,να σκεφτεται ποσο αβεβαιο ειναι το αυριο,να μην γνωριζει τι του ξημερωνει.

Κι ενω η χωρα χρειαζοταν μαλλον αλλον εναν Μεσσια,μας ετυχε ενας απλος μαντης με κακες προβλεψεις και δεν μας δινει και περιθωρια να ερμηνευσουμε τις προφητειες του αισιοδοξα.

Τελικα το μονο συμπερασμα που εβγαλα ειναι...

Μακρυα απο τα φυλλα δαφνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: