Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2009

Λιτοτητα.....ακομη

Τερμα τα αστεια λοιπον,ας το παραδεχτουμε,ολοι μας,αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο καναμε οτι περνουσε απο το χερι μας να φτασει το μαυρο μας χαλι να γινει καταμαυρο.
Κρυψαμε τα πολυτελη αυτοκινητα μας,δεν δηλωσαμε τις μεζονετες μας,δεν ζητησαμε η δεν δωσαμε αποδειξη σε αγορες μας,πληρωσαμε φακελλακι η μας δωσανε.

Αυτο φυσικα δεν αρκει για να καταντησουμε ετσι,αυτο που επι δεκαετιες εκαναν καποιοι χωρις τιμωρια ειναι να κατασπαταλησουν τα λιγα που εισπραχθηκαν.

Φτιαχτηκαν δρομοι που κοστιζαν το ενα δεκατο απο οσο πληρωθηκαν,εγιναν γεφυρες που το χιλιομετρικο τους κοστος ηταν εκατονταπλασιο με αναλογα εργα στο εξωτερικο,εγιναν αγορες,νοσοκομειακου υλικου,εξοπλιστικα προγραμματα,ολυμπιακα εργα που κοστισαν οσο δεκα φορες σε αλλες χωρες.

Αυτη τη διαφορα καποιοι την εβαλαν στην τσεπη τους,δεν τιμωρηθηκαν ποτε,εξεταστικες περασαν,και τιποτα δεν εβγαλαν,οι αρχηγοι καλυπταν παντα ολους τους κλεφτες αυτους.

Και τωρα μας λενε τερμα ολα αυτα,και αν θελουμε το πιστευουμε,λετε να μην βρουν τροπους να συνεχισουν να κλεβουν οσοι το εκαναν ατιμωρητοι τοσα χρονια?

Μαζευουμε λοιπον το ζωναρι μας,απο αυριο με τα νεα μετρα θα μαθουμε τι αλλο θα μαζεψουμε,και ακομη εγω αναρωτιεμε.

Γιατι οι μονοι που δεν συζητησαν μειωση του μισθου τους ειναι οι βουλευτες, οι δικαστικοι,και οι διαφοροι που κερδιζουν εκατομυρια καθε μηνα?

Αυτοι δεν ειναι μερος του προβληματος?

Δεν υπάρχουν σχόλια: