Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2009

Καθε μερα αιμα

Απο την προηγουμενη δεκαετια και πριν απο την Ολυμπιαδα της Αθηνας θυμαμαι τις κλοπες,τις ληστειες εδω στην Περιοχη του Κολωνου,θυμαμαι ακομη και τραγικους φονους ηλικιωμενων πολλες φορες για μερικα τοτε χιλιαρικα και ουτε για τοσα.

Περασαν τα χρονια,ηρθαν λαοι απο παντου,υπηρχαν δουλειες,αρχισε να ηρεμει λιγο η κατασταση,καποια κολπα ακομη γινοντουσαν αλλα αυτο που συμβαινει τελευταια ειναι παρα πανω απο τραγικο.

Καθε μερα ληστειες,μικρες και μεγαλες,ενοπλες,ξυλοδαρμοι ηλικιωμενων για να τους παρουν τα λιγοστα που εχουν για να ζησουν,και το χειροτερο απο ολα.....

Φονοι για ψυλλου πηδημα,καθε μερα πλεον και καποιοι θελοντας να βρουν λυση στην οικονομικη τους κατασταση,η ακομη και απλα εγκληματιες απο την φυση τους το μονο που κανουν ειναι να ληστευουν και να σκοτωνουν μαζι.

Και μενουν οικογενειες ερημες,δεν μπορω να φανταστω αλλα καταλαβαινω τι μπορει να σημαινει για μια οικογενεια να χανει ενα μελος της ετσι ξαφνικα χωρις να εχει φταιξει σε κατι,απλα μονο και μονο επειδη καποιοι βρισκουν πιο ευκολο να παιρνουν οτι ανηκει σε αλλους παρα να εργαζονται για να το αποκτησουν.

Και εχει γινει πλεον συνηθεια να το ακουμε αυτο στις ειδησεις,για μενα ομως δεν ειναι,οπως λογικα αυτοι που νοιωθουν τον πονο ειναι οι συγγενεις των ανθρωπων που χανονται.

Τι πρεπει να γινει δεν ξερω,και το χειροτερο οτι πολλοι απο αυτους που διαπρατουν τα εγκληματα αυτα εχουν υπαρξει φυλακισμενοι και η εχουν αποφυλακιστει η ειναι σε αδεια.

Κατι πρεπει ομως να γινει,οσο δυσκολευει η κατασταση ολοι αυτοι που δουλευαν πριν και δεν ειχαν μπει στον πειρασμο να παρανομησουν τωρα θα τους ειναι πιο ευκολο να το κανουν.
Με μια δυσκολη χρονια,χρονιες μπροστα μας τι μπορουμε να περιμενουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: