Σάββατο, Οκτωβρίου 09, 2010

Πιστοι στις παραδοσεις..

Βγαινει ο Ελληνας να ψωνισει,δεν μιλαμε για την Δασκαλακη...ο απλος Ελληνας,ρουχα η παπουτσια και βρισκεται μπροστα σε τιμες απιστευτες,μα καλα θα μου πειτε και στο εξωτερικο ακριβα ειναι αυτα.

Οχι ολα.

Βρισκεις τα ακριβα και βρισκεις και πολυ-πολυ φθηνοτερα,εδω τα φθηνα ειναι για πεταμα.
Ερχονται εταιρειες εισαγωγης και γινονται αποκλειστικοι αντιπροσωποι μιας γνωστης φιρμας ρουχων,και εκει που περιμενεις οτι οι τιμες θα ειναι ιδιες,ειναι 50% ακριβοτερες απο την μητρικη εταιρεια.
Ρουχα η παπουτσια που κατασκευαζονται σε χωρες της ανατολικης Ασιας με κοστος ελαχιστο,ερχονται και πουλιουνται εδω με κερδος απλησιαστο.

Βγαινει ο οδηγος να παει μια εκδρομη,ενα επαγγελματικο ταξιδι,μια βολτα,και πληρωνει την βενζινη χρυσαφι,και οχι μονο αυτο,αλλα πληρωνει στο ενα πρατηριο,αλλα στο επομενο,εδω στην Λεωφωρο Αθηνων περνωντας βλεπω διαφορες τιμων μεχρι και δεκα σεντς,απο πιο μακρυνη χωρα την αγοραζουν οι βενζινοπωλες την βενζινη?
Για επαρχια η νησια ας μην ανοιξουμε συζητηση,ειναι μεγαλο το θεμα.

Παει ο Ελληνας στο σουπερ μαρκετ να ψωνισει,εχω παει σε σουπερ μαρκετ σε οποια χωρα εχω επισκεφθει,δηλαδη....σε πολλα.
Αυτο το χαλι να αλλαζουν οι τιμες καθε τοσο,να ειναι ολα μα ολα τα προιοντα ακριβοτερα απο παντου δεν το πιστευω,ακομη και ελληνικα προιοντα...φθηνοτερα τα αγοραζει καποιος στο εξωτερικο.

Η κινητη τηλεφωνια μας εξυπηρετει,μας βολευει,αλλα μας κλεβει κιολας,ακριβα παγια για αυτο που προσφερουν,κακες υπηρεσιες,και κυριως ενω τα παγια ειναι ακριβα σε βαζουν  να πληρωσεις και την συσκευη που σε αλλες χωρες η ειναι σε ελαχιστη τιμη η ειναι δωρεαν.

Και παει διακοπες ο Ελληνας,περυσι σε χρονια κρισης,με αδεια ξενοδοχεια οπως λεγανε,τις τιμες τις ειδατε?
100 ευρω για βρωμοδωματια,χωρις τιποτα μεσα,και πολλες φορες χωρις πρωινο,γραφουν κριτικες οι ξενοι σε διαφορες ιστοσελιδες και παθαινεις σοκ.
Δεν μιλαμε για τα ακριβα νησια,εκει εχουν ξεφυγει.
Θελουν σε τρεις μηνες να βγαλουν ολη την χρονια....και αφορολογητα,οποιος καταλαβε..καταλαβε.

Και λες ας παω να πιω ενα ποτηρι κρασι,για περισσοτερο δεν μας παιρνει,κριση βλεπετε,μια φορα την βδομαδα παμε βολτα και αυτη με το ζορι,καθεσαι και παραγγελνεις,ενα κρασι λες και ειναι το ξυδι τοπ,χειροτερο δεν γινετε,το μισοπινεις και ετοιμαζεσαι να πληρωσεις και βλεπεις την τιμη.

Πεντε ευρω το ενα ποτηρι κρασι,ξυδι καλυτερα,μα πριν λιγες μερες το ειχαν τεσσερα ευρω,κριση,κριση αλλα η αυξηση, αυξηση.

Για τον καφε τι να πουμε,τεσσερα ευρω ενας διπλος ελληνικος>τρια πακετα αγοραζα ρε παιδια απο το σουπερ μαρκετ,μια κουταλια καφε και νερο τεσσερα ευρω?

Κατα τα αλλα το υπουργειο που δεν ξερω πως λεγεται διοτι αλλαζουν σαν τους απατεωνες ονοματα και αυτα,υπαρχει καπου στην Αθηνα και απασχολει προσωπικο.

Για ποιο λογο?
Οταν ολα ειναι ανεξελεγκτα στην αγορα,οταν ο καθενας βαζει τις τιμες εκει που γουσταρει,πουλαει οσο θελει.

Αυτους εμεις γιατι τους πληρωνουμε?
Θα μου απαντησετε και ποιο υπουργειο κανει την δουλεια του?
Και θα εχετε και δικιο.
Την μονη δουλεια που κανουν ειναι να σκεφτονται ολο το βραδυ τι φορους θα μας βαλουν την επομενη μερα,μονο αυτο κανουν και τιποτα αλλο.

Ειμαστε και εμεις σαν λαος ομως....πιστοι στις παραδοσεις μας.

Μαυραγοριτες στην κατοχη,μαυραγοριτες και τωρα.

ΥΓ:Την αποδειξη στην φωτογραφια την βρηκα στο διαδυκτιο,δεν παω εγω σε τετοια μερη και δεν μπορω να πληρωσω τετοια ποσα για αηδιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: