Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

Aναλωσιμα υλικα


Καθε εταιρεια εχει σημαντικα εξοδα απο την αγορα αναλωσιμων,καθε μερα πεταει οτι τελειωνει,οτι δεν της χρειαζεται,ετσι λειτουργουν πλεον και οι κυβερνησεις στον τοπο μας.

Σαν εταιρειες και μαλιστα ΑΕ

Ο καθε διαχειριστης που αναλαμβανει την εταιρεια Ελλας ΑΕ εχει σημαντικα καθηκοντα,φυσικα πριν την αναληψη των καθηκοντων του υποσχεται στους εργαζομενους της εταιρειας αυξησεις,υψηλες προσδοκιες,κερδη,επιτυχιες.
Εχοντας δει τον ισολογισμο της ομως ξερει πολυ καλα οτι τιποτα απο οσα εχει υποσχεθει δεν προκειται να πραγματοποιησει,το ξερει αλλα ψευδεται ασυστολα.

Και εξ ισου ασυστολα οταν αναλαμβανει αρχιζει τις περικοπες στα εξοδα,στους μισθους των εργαζομενων,στα πριμ παραγωγικοτητας.

Ομως ξερει οτι καποια κομματια της εταιρειας αυτης λειτουργουν χωρις κερδος,και τοτε αρχιζει να μοιραζει τον πλουτο της εταιρειας σε ξενους επενδυτες,πουλαει κομματια που για εκεινον ειναι αχρηστα.χρησιμα ομως για την εταιρεια.

Την διαχειριση αυτη την επιτυγχανει μεσω του φοβου,του φοβου των εργαζομενων της εταιρειας οτι αν κλεισει δεν θα εχουν να πληρωσουν τις καθημερινες τους αναγκες,τα δανεια,την σπαταλη ζωη τους,τις υποχρεωσεις τους,δεν θα εχουν να προσφερουν τιποτα στα παιδια και τις οικογενειες τους.

Παρ'ολες τις περικοπες ο διαχειριστης βλεπει οτι η εταιρεια συνεχιζει να μην πηγαινει καλα,τα κερδη ειναι λιγοτερα απο οτι περιμενε,δεν ειναι δυσκολο για αυτον να παρει την επομενη αποφαση,δεν εχει καμια σημασια το εργατικο δυναμικο της εταιρειας,αρκει να καταφερει να την κανει βιωσιμη.

Ετσι αρχιζει να απολυει κομματια του προσωπικου,και το κανει ευκολα γιατι εχει καταφερει να χωρισει το προσωπικο,να δημιουργησει αντιπαθειες απο τον εναν προς τον αλλον,να φοβισει περισσοτερο εκεινους που θα παραμεινουν στην εταιρεια,να ξερουν οτι αν αντιδρασουν θα ειναι οι επομενοι στην σειρα.

Και οπως ανωδυνα καταφερε να παρει ολα τα προηγουμενα σκληρα και αδικα μετρα θα καταφερει και αυτο,οι ανθρωποι που εργαζονται και ζουν απο αυτην την εργασια τους δεν εχουν καμια σημασια για εκεινον.

Αναλωσιμα υλικα,οπως τα αντικειμενα ειμαστε ολοι εμεις,οι αριστεροι και οι δεξιοι τελειωσαν,απο τωρα θα υπαρχουν πλουσιοι και φτωχοι,δυνατοι και αδυναμοι,δυναστες και υποζυγια,αφεντες και δουλοι.

Χαμογελαστε,εχετε ακομη καιρο,κοροιδεψτε τον ανεργο διπλα σας οτι ειναι τεμπελης,συκοφαντηστε τον συναδελφο σας στην δουλεια χωρις να σας φταιει,κοιταξτε με περιφρονηση αυτον που σας ζηταει χρηματα για να φαει.

Αλλα να θυμαστε οτι κι εσεις ειστε το ιδιο αναλωσιμοι με εκεινον η εκεινην,σε οποια θεση και να ειστε σημερα ποιος σας εγγυαται οτι αυριο δεν θα ειστε στην θεση εκεινων που κοροιδευατε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: