Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

Ο Παραξενος ταξιδιωτης


Αναθεμα και αν εχει κατσει εναν ολοκληρο μηνα στην χωρα,λες και δεν μας θελει βρε παιδι μου τι αλλο να σκεφτω,και να πεις οτι καταφερνει και κατι εκει εξω που τρεχει θα ελεγα μπραβο το παιδι,εργατικο και με ενδιαφερον για την πατριδα του,τωρα...οκ μην αρχισουμε τα...ποια πατριδα του... το ειπε και ο ιδιος τους ειχαν διωξει τοτε στην χουντα,σε κανει να σκεφτεσαι"τι κριμα που επεσε η χουντα".

Απο περυσι παει και ερχεται,εχει και βαριες βαλιτσες,μια κουβαλαει κοκκινες γραμμες,την επομενη οπλο και τραπεζι,εμενα τραπεζι δεν με εχουν αφησει να κουβαλησω οταν ταξιδευω,αλλα να πεις ειναι επωνυμος και στην Ελλαδα οι επωνυμοι επιτρεπετε να κουβαλανε οτι θελουν.

Λεγαμε λοιπον οτι δεν καταφερε τιποτα,μαλλον καταφερε να μας φερει το χειροτερο σεναριο απο καταβολης κρατους,να μας ρεζιλεψει,και τελικα να μας υποβαλλει σε τετοια μαρτυρια που ουτε ο Διας στον Προμηθεα δεν ειχε υποβαλλει.

Περηφανος και χαμογελαστος ομως εκεινος συνεχιζει τις βολτες στο εξωτερικο,και το παραξενο ειναι οτι ενω αυτος τρεχει στην Δυση οι επενδυσεις ερχονται απο την ανατολη,θα ειναι τα σημαδια της παγκοσμιοποιησης αυτα σκεφτομαι,απο αλλου το περιμενεις και απο αλλου σου ερχεται.

Τελευταια αρχισε να παιρνει και βραβεια,τωρα αυτο που πηρε εχει σχεση με τον ιδιο... οσο και το νομπελ ειρηνης που πηρε ο Ομπαμα,ο οποιος απτοητος συνεχιζει ολους τους πολεμους που βρηκε οταν βγηκε προεδρος και ετοιμαζει και νεους.

Ο δικος μας λοιπον φευγει και μας αφηνει να μας διοικουν ενα συφερτο που δεν μιλαει ο ενας στον αλλον,κατι ανεραστες κορασιδες και αρκετους ανικανους τους οποιους τους εχουμε ξαναφαει στην μαπα τοσα χρονια σε αλλες κυβερνησεις,ναι ανανεωσε και μερικους με κατι χαζα πλουσιοπαιδα που παιζανε τεννις μαζι,σου λεει για να παιζουν καλο τενις ξερουν και απο πολιτικη.

Φυσικα ολα αυτα τα ταξιδια κοστιζουν,δεν παει τσαμπα γυρω-γυρω το παιδι,ας ειναι καλα οι γριουλες των 400 ευρω συνταξη που τους εκοψε το δωρο και το επιδομα στο μισο,ποναει που το εκανε αλλα με ενα ντεπον του περναει.

Και βγαζει λογους,και τον κοιτανε με ανοιχτο το στομα οι ξενοι...καλα με ανοιχτο το στομα τον κοιταμε και εμεις,και τι δεν λεει,παγκοσμιοποιηση,βοηθεια στους αδυναμους...εννοει τον Παγκαλο μαλλον γιατι αλλον αδυναμο δεν εχω ακουσει να εχει βοηθησει, και διαφορα αλλα,ομως η λεξη παγκοσμιοποιηση ειναι παντα μεσα στον λογο,αλλου στην αρχη,αλλου στην μεση, αλλου στο τελος,συνηθως και στις τρεις μεριες ομως.

Υποπτευομαι οτι το επομενο βραβειο που θα παρει θα το παρει απο τις αεροπορικες εταιρειες σαν πιο συχνος ταξιδιωτης,ενας ταξιδιωτης χωρις σκοπο,χωρις στοχο,και χωρις αποτελεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: