Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

Tα νεα μετρα,δεν θα ειναι τα τελευταια νεα μετρα.


Ακουγονται διαφορα,ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα οπως λεμε,το λογικο ειναι οτι δεν ξερουν τι τους γινετε,θελουν να φορτωσουν και αλλα βαρη...και θα το κανουν,αλλα φοβουνται κιολας την αντιδραση του κοσμου,η οποια θα ειναι οπως και στα προηγουμενα μετρα...δηλαδη δεν θα αντιδρασει κανεις.

Αυξησεις εδω,αλλες εκει,και αλλες πιο περα,θα μειωσουν και κατι...ναι...την τιμη του ψωμιου,οποτε εφοσον εχετε και εχουμε ψωμια τι τα θελετε τα υπολοιπα?

Σκετη σπαταλη ειναι,καντε και λιγο οικονομια,αυτο το να θελετε να συνοδευετε το ψωμι και με κατι αλλο εχει καταντησει εκνευριστικο.

Ηθελα να ξερω η ιστορια δεν τους εχει διδαξει τιποτα?
Εχουν υπαρξει περιοδοι στην ιστορια των λαων που οι ανθρωποι πιεστηκαν,εχασαν ολα τα δικαιωματα τους,πεινασαν,μεχρι να αντιδρασουν.

Οταν αντεδρασαν ομως οι λαοι ολοι αυτοι που ειχαν σχεδιασει αυτην την καταστολη βρεθηκα με λαιμητομους και κρεμαλες στο λαιμο,ειναι ωραια η λαιμητομος παει και με τα κουστουμια που φορανε και τις μωβ γραβατες ιδιαιτερα.

Σχεδιαζουν λοιπον χωρις τον ξενοδοχο,και ο ξενοδοχος ειμαστε εμεις,απο εμας εχουν νοικιασει το κτηριο της πλατειας Συνταγματος,εμεις τους δωσαμε τα κλειδια,δεν τους ειπαμε ποτε ομως να παρουν και αλλα 1200 ατομα στο δωματιο,αυτο χρεωνετε εξτρα.

Μετρα με στοχο και παλι τους συνταξιουχους,τους μισθωτους,τους αδυναμους,αφου τα φαγαμε μαζι τοτε γιατι δεν πληρωνουν και αυτοι κατι?ολα απο την τσεπη του λαου θα τα βγαλουν?
Και το γελοιο της ολης υποθεσης ειναι οι διαφοροι λογοι που βγαζει το παγκοσμιοποιημενο οτι θελει να προστατευσει τους λαους απο την φτωχεια και αλλα φαιδρα,να προστατευσεις καποιον που τον εχεις κανει εσυ φτωχο βρε Γιοργο πως ειναι δυνατον να γινει?
Δεν πρεπει να φροντισεις να μην τον φτωχυνεις πρωτα ωστε να μην χρειαστει να τον προστατευσεις μετα?

Αρλουμπες με λαδοριγανη,σε συνεδρια πλουσιων,σε συγκεντρωσεις των οπαδων της παγκοσμιοποιησης,παραμυθια τουμπανο για ανοητους εκατομυριουχους.

Το συμπερασμα ειναι ενα...εμεις του ενοικιασαμε τον χωρο,εμεις πρεπει να τον ξενοικιασουμε,αν ψαχνετε για ηρωες...λυπαμαι δεν θα βρειτε,απο μονος του και ολοι μαζι μπορουμε να το καταφερουμε αυτο και τοτε μονο θα το καταλαβει και ο ιδιος.

Εχουμε πολλα παραδειγματα τρελλων στην Ιστορια..που επειδη εκεινοι πιστεψαν στα απατηλα ονειρα τους αιματοκυλισαν,σκοτωσαν και κατεστρεψαν ολοκληρους λαους.

Περιμενοντας τις ανακοινωσεις των τελικων σχεδιων...ας σκεφτουμε και εμεις λιγο.
Τι θελουμε για το μελλον το δικο μας και των παιδιων,και αυτων που θα ερθουν μετα?

Να μας καταριουντε σαν ανικανους και δειλους?

Αν αυτο επιθυμουμε τοτε ειμαστε στον σωστο δρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: