Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2010

Κορύφωση του ελληνικού δράματος εντός του 2011 «βλέπουν» οι Financial Times

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση, παρά την ελεγχόμενη χρεοκοπία και πως, όσο γρηγορότερα συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα είναι προς όφελος όλων, εκφράζουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Με τίτλο που κάνει λόγο για «ελληνικό δράμα», ο αρθρογράφος της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας εκτιμά πως, την εβδομάδα που ξεκινά, η προσοχή όλων στην ευρωζώνη θα αποσπασθεί από την περίπτωση της Ιρλανδίας, όπου πλέον οι εξελίξεις είναι προδιαγεγραμμένες, για να... επιστρέψει στο μείζον θέμα της κρίσης χρέους και της πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, η περιβόητη Τρόικα δηλαδή, αναμένεται να ολοκληρώσουν τον έλεγχό τους στην πρόοδο του προγράμματος σύγκλισης της Ελλάδας και, όπως όλα δείχνουν, θα επικυρώσουν το ήδη γνωστό γεγονός της μη κάλυψης των στόχων, των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, ιδίως στον τομέα των εσόδων. Παρ' όλα αυτά, η επόμενη δόση (εννέα δισ. ευρώ) του δανείου από το πακέτο στήριξης αναμένεται να εκταμιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η εξέλιξη μπορεί να καθυστερεί χρονικά την εκδήλωση μιας συστημικής κρίσης μέσα στο Δεκέμβρη, πλην όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η αλήθεια είναι πως, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και γενικότερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, ουσιαστικά προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο, για την τελική κήρυξη της χώρας σε χρεοκοπία. Το μόνο για το οποίο οι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες της χώρας δεν είναι ακόμα βέβαιοι, είναι το πότε τελικώς θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα ανακοινωθεί και τυπικά η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας. Ενδεχομένως και για το αν αυτή θα είναι … «κανονική» ή ελεγχόμενη!

Οι περισσότεροι πάντως συγκλίνουν στο ό,τι η δραματική  ανακοίνωση θα έρθει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το πολύ στο τρίτο…

Είναι δε, τέτοια η βεβαιότητα του συντάκτη του άρθρου των FT για την οριστική χρεοκοπία της χώρας μας, ώστε να επικαλείται και τις απόψεις (!) κάποιων πολιτικών παραγόντων στη Γερμανία και τις Βρυξέλλες, που κάνουν λόγο για ανακοίνωση της χρεοκοπίας της χώρας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, ώστε να μην... διαταραχθούν οι «παραδοσιακές διακοπές», τα... μπάνια του λαού, στο τρίτο, καλοκαιρινό τρίμηνο της χρονιάς!!!





Πηγη:Πρωτο Θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: