Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2010

Ενα φως

Μετα απο μια βδομαδα που ημουν εγω αρρωστος ξαναρχισα να πηγαινω στο νοσοκομειο καθημερινα οπως και πριν,η αληθεια ειναι οτι παει πολυ καλυτερα,καλυτερα και απο οσο περιμενα,αυτο αποδεικνυει μονο ενα πραγμα,το ποσο κακη νοσηλεια ειχε στο ιδρυμα που ηταν επι 10 μηνες,και δεν το λεω για να θιξω κανεναν τα αποτελεσματα το δειχνουν αυτο.

Και ρωτησα πριν λιγες μερες την γιατρο του ιδρυματος οταν ειχα παει να παρω την εξουσιοδοτηση για την συνταξη της.....πως ενω μου λεγατε οτι θα πεθανει εκεινη ζει,παει καλυτερα και ολες οι  παθησεις που ειχε εδω μεσα καλυτερευουν?

Δεν μιλησε.
Τι να πει,πως μπορει ενας γιατρος να παραδεχθει την ανεπαρκεια του και μαζι την ανεπαρκεια του χωρου στον οποιο προισταται?
Μολις χθες κατεβασαν και αλλη γυναικα που ειχε μεινει εκει 15 ημερες,και αυτη με αφυδατωση,φυσικο δεν ειναι?οταν δεν πατανε στα δωματια των ασθενων να τους δωσουν ενα ποτηρι νερο οι ασθενεις και κυριως εκεινοι που ειναι κατακοιτοι θα παθουν αφυδατωση.

Χθες την βρηκα καθισμενη στο καροτσακι,σημερα λογω ελλειψης μου ειπαν να την σηκωσω να καθεται στο κρεβατι να μην ειναι συνεχεια ξαπλωμενη.
Λεει τα δικα της πραγματα,αλλα σωστα αλλα λαθος,θελει λεφτα,εχει ξεχασει λεει πως ειναι,θελει παπουτσια κι'ας μην περπαταει,σημερα της πηγα κατι μπλουζακια να μην φοραει αυτα τα ειδη πυζαμας που τους δινουν εκει.

Ο γιατρος επιμενει οτι δεν μπορει να μεινει εκει για παντα,κι εγω του απαντησα να βρουν την λυση απο το νοσοκομειο γιατι αν την στειλουν παλι εκει θα πεθανει και τωρα δεν θα εχουν δικαιολογια,αν την ειχαν προσεξει και περπαταγε θα ηταν καλυτερο να την επαιρνα σπιτι με μονη ανησυχια μου το αν θα επαιρνε τα χαπια της εδω.

Κι ετσι για αλλη μια φορα οι εγκληματιες στο ιδρυμα παραμενουν ατιμωρητοι,ενω στην παθολογικη που ειναι τωρα οι εργαζομενοι δεν εχουν καμια επιπλεον ανταμοιβη που κρατανε οσους τους στελνουν απο εκει με αφυδατωση και προ του θανατου στην ζωη.
Ετσι ειναι η κατασταση στην Ελλαδα,ολοι στο ιδιο τσουβαλι και αθωοι και ενοχοι.

Παρ'ολα αυτα δεν κρυβω την χαρα μου που εστω και με τοσα που εχει ακομη να ξεπερασει,ειναι καλα,με κοιταει,μιλαμε και μερικες φορες οταν δεν ζηταει χρηματα λεει και οτι με αγαπαει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: