Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

Του μωλου τα εννιαμερα

Εντατικες προετοιμασιες γινονται,χαρες και πανηγυρια,ολος ο λαος περιμενει το μεγαλο γεγονος.
Σε εννεα ημερες απο σημερα γεννιεται.

Το μωρο της Ντοροθυ.
Στην σελιδα της στο Facebook η αισθηση του ερχομου του μωρου εχει δημιουργησει παραληρημα χαρας,μιλανε για το"νεο"αυτο που θα αλλαξει τα παντα,την καινουργια αρχη.

Εγω ηξερα οτι τα μωρα οταν γεννιουνται το μονο που κανουν ειχαι να τρωνε,να χεζουν,να κλαινε και να κοιμουνται.

Ειναι διαφορετικο το μωρο της Ντοροθυ?
Δηλαδη αυτο αν και καινουργιο θα περπατησει αμεσως?
Θα μιλησει απταιστα την Ελληνικην?
Δεν θα κανει ουα ουα οπως τα συνηθισμενα μωρα?

Εδω η επιστημη πρεπει να επεμβει,το μωρο αυτο αν και νεο φερνει μαζι του ολο το παλαιο,συνηθως μια γεννηση φερνει φρεσκαδα,νεοτητα,ζωντανια,αυτο το μωρο μου μοιαζει σαν μποτοξαρισμενη μουμια απο τον περασμενο αιωνα.

Συνηθως τα μωρα οταν γεννιουνται τοτε αρχιζουν να μαθαινουν τον κοσμο,με περιεργεια,ενδιαφερον για οσα συμβαινουν γυρω τους,αυτο το μωρο φαινεται οτι προτεινει λυσεις,ξερει τα παντα και εχει αποψη.

Πολυ συζητηση γινετε για την επικειμενη γεννα,απο κοντα ολοι οι παλιοι συγγενεις του μωρου,φιλοι γνωστοι και νεοι που δεν εχουν δικα τους παιδια και ψαχνουν να υιοθετησουν,παντα ενα μωρο δινει μια μικρη ελπιδα για ενα νεο ξεκινημα,αρκει οι γονεις του να εχουν τα προσοντα να το διδαξουν σωστα τις αρχες της ζωης,την ηθικη,τις αξιες,τους νομους.

Τωρα με αυτο το νεο μωρο τι να το διδαξει κανεις,θα μεγαλωσει μεσα στην διαπλοκη,τα ψευτικα χαμογελα και τις υποσχεσεις,τον παλαιοκομματισμο,την ιντριγκα.

Αυτο τελικα δεν θα ειναι το μωρο της Ντοροθυ.

Μοιαζει περισσοτερο με το Μωρο της Ροζμαρι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: