Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

Σπασμενο καραβι

Ενα καραβι παλιο σαπιοκαραβο,με κατι ναυτες τρελλους πειρατες,τραγουδι που χαρακτηριζει την κατασταση που βρισκομαστε σημερα,εμεις σαν ναυαγοι σε ξερα και οι καπετανιοι μας μας υποσχονται να φτασουμε σε μια στερια που οσο παει δειχνει να απομακρυνεται.

Μονο διαβαζοντας ξενα εντυπα μπορει πλεον καποιος να παρει μια ιδεα τι γινεται και που βρισκομαστε,τα δικα μας μεσα πλεουν σε πελαγη ευτυχιας με τους καλοπληρωμενουν δοσιλογους οι οποιοι το μονο που κανουν ειναι να αναπαραγουν τις εντολες της εξουσιας.

Ο αρχικαπετανιος μαλλον ζει σε εναν δικο του κοσμο,ονειρευεται νικες και επιτυχιες που ποτε δεν ειχε και μας παρομοιαζει τα αγρια κυματα με ομορφες παραλιες σε εξωτικα νησια.
Αυτοι που ομως εχουν γελοιποιησει ολη την κατασταση ειναι οι διαφοροι παρατρεχαμενοι του,τρεχουν απο καναλι σε καναλι και υπερασπιζονται το ναυαγιο σαν να μπηκε το μεγαλυτερο κρουαζιεροπλοιο στο λιμανι και εμεις κοιταμε και χαιρεταμε τους τουριστες.

Ενα ενα θα ερχονται τα νεα,δεν τολμανε να τα ξεφουρνισουν ολα μαζι,βαζουν κατάρχην τους φοροφυγαδες φιλους τους να μας μιλησουν για απολυσεις,μετα βγαινουν και λενε...οχι δεν θα συμβει αυτο,μετα καποια αρθρα στον τυπο και την τηλεοραση,μετα συνεντευξεις σε εφημεριδες περι του αντιθετου.

Και τελικα συμβαινει αυτο που απο την αρχη ειχε προγραμματιστει.

Πως εγινε ετσι η χωρα μας?ενα σπασμενο καραβι που τα κυματα το πανε ποτε εδω και ποτε εκει,και πως την μονη ευθυνη για το ναυαγιο την εχουν μονο οι επιβατες και οχι ο καπετανιος και το πληρωμα?

Καλα να παθουμε,εμεις ανεμελοι διασκεδαζαμε στις πισινες και τα μπαρ του πλοιου ενω εκεινοι εβλεπαν το παγοβουνο να ερχεται αλλα μας το παρουσιαζαν σαν αξιοθεατο.
Εμεις κοιμομαστε ησυχοι για το αυριο,περιμεναμε το επομενο λιμανι και βρεθηκαμε κατα μεσης στο πελαγος πανω σε σχεδιες χωρις κουπια.

Και να πεις οτι ο καπετανιος δεν ξερει κανω?

Μα αυτο ειναι το μονο που ξερει,σε ολα τα αλλα ειναι ασχετος,αυτο ξερει και την προσπαθεια να μας κρυψει ποιος στ'αληθεια ευθυνεται για το ναυαγιο μας.
Ακομη και τωρα ομως εμεις παραμενουμε ανεμελοι,φοραμε τα καπελα μας για να μην μας κτυπησει ο ηλιος,πεταμε απο τις σχεδιες ολους οσους μας ενοχλησαν απο τους συνεπιβατες μας και εκμεταλευομαστε τον χωρο τους τρωγωντας το φαγητο τους.

Ενω ο καπετανιος και το πληρωμα που πρωτοι εγκατελειψαν το πλοιο μας κοιτανε αδιαφοροι και σχεδιαζουν τις επομενες κινησεις τους.
Και αυτο δεν σημαινει οτι σχεδιαζουν να μας φερουν παλι κοντα στην στερια.

Το σχεδιο τους ειναι να μας παρουν και τις σχεδιες και να μας αφησουν να κολυμπησουμε μονοι μας ως εκει.

Οσοι επιζησουν καλως....αριθμους θα κοιτανε τωρα?
Εχουν τοσους αλλους αριθμους να ασχοληθουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: