Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2012

Το ημερολόγιο ενός υπάλληλου 6/1/2012

Αγαπητό ημερολόγιο,σήμερα δεν έχει δουλειά και όμως ξύπνησα από τις 6 .
Μάλλον φταίει το άγχος.Στην τράπεζα μάθαμε πως κλείνουν περίπου 40 καταστήματα στον νομό Αττικής και ποιος ξέρει πόσα ακόμα σε όλη την Ελλάδα. Προχτές ο σύλλογος και η ΟΤΟΕ μας ζήτησαν να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Μου πέρασε από το μυαλό πως  οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν και αυτοί σε ετοιμότητα όμως τους μείωσαν τον μισθό στο 60 %.
Διάβασα τώρα το πρωί στο Fimotro πως ο Λουκάς Παπαδήμος είπε πως  δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στα εργασιακά και κάνω χαζές σκέψεις για το τι χρώμα έχουν .Μπλε ,μαύρες η πράσινες θα είναι μάλλον,τα χρώματα των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Έχω άγχος  γιατί χρωστάω ακόμα 46,000 ευρώ στο στεγαστικό δάνειο.Από όλη αυτήν την ιστορία για επιστροφή στη δραχμή και το ενδεχόμενο να γίνει 1:1 η ισοτιμία δραχμής- ευρώ  ίσως βγει και ένα καλό  που είναι και η μόνη μου ελπίδα να το ξεχρεώσω . Να γίνει το δάνειο με νομοθετική πράξη 46,000 δραχμές...
Στεναχωριέμαι και για τα δόντια μου.Ο δεξιός τραπεζίτης που τον είχα στερεωμένο με άξονα βγήκε όταν έτρωγα έναν κουραμπιέ και τον κατάπια και αυτόν μαζί   ενώ ένα δόντι στα αριστερά που είχε κοστίσει 500 ευρώ για απονεύρωση και θήκη μάλλον έσπασε.
Το ταμείο μας των τραπεζουπαλλήλων μας δίνει 8 ευρώ το σφράγισμα οπότε κάθομαι στα αυγά μου γιατί οι μόνοι που δεν κάνουν εκπτώσεις  λόγω της κρίσης είναι οι γιατροί και οι οδοντίατροι.
Ο φίλος μου ο Γιώργος μου είπε χτες πως σε λίγο δεν θα υπάρχει καν ταμείο υγείας γιατί ο Λοβέρδος που είναι υπουργός αύξησε τις τιμές που χρεώνουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία στο ταμείο μας κατά 200 % .Αυτό σημαίνει πως το ταμείο πάει για φούντο .
Όταν τον ρώτησα γιατί να κάνει τέτοιο πράγμα ο υπουργός  μου έδωσε αντιφατική απάντηση.
Λέει πως ο κόσμος που δεν έχει λεφτά στράφηκε στα δημόσια νοσοκομεία και επειδή εκεί γινόταν της πουτάνας ξαναγύρισε στα ιδιωτικά  που βρήκαν ευκαιρία με την άδεια του υπουργού να χρεώνουν τα τριπλάσια .Μια γάζα 30 ευρώ που λέει ο λόγος.Δεν ξέρω γιατί που ήρθε φλασιά με τον Μένιο Κουτσόγιωργα τον Άκη Τσοχατζόπουλο κλπ.Άσχετο σίγουρα.
Η γειτόνισσα η Θεανώ βρήκε λέει έναν καταπληκτικό οδοντίατρο στα Μπίτολα των Σκοπίων που μιλάει και Ελληνικά και της έκανε 3 σφραγίσματα και μια απονεύρωση  και της πήρε για όλα αυτά  110 ευρώ.Πρέπει να το ψάξω.Άσε που κάθε φορά που πηγαίνει φέρνει 3 κούτες Ελληνικά Μάρλμπορο με 1.25 ευρώ το πακέτο αντί για 4 ευρώ που κάνουν εδώ.Τις δε κόκκινες πιπεριές τις πουλάνε 30 λεπτά το κιλό ενώ εδώ στη λαική τις βρήκα 1,50 ευρώ.
Την Δευτέρα που θα γυρίσω στην δουλειά και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα θα γυρνάω σπίτι κατά τις 9 το βράδυ.Ο Διευθυντής είπε πως από το 2006 που η Τράπεζα έδιωξε τους κλητήρες η αποθήκη του καταστήματος δεν έχει τακτοποιηθεί και πρέπει να μένουμε όλοι μετά το σχόλασμα για να βάλουμε μια τάξη.Όλοι φοβούνται μήπως πάρουν καμιά μετάθεση στου διαόλου το κέρατο και  μάλλον θα μείνουν να δουλεύουν χωρίς πληρωμή.
Πάω στην τηλεόραση να δω που βουτάνε για τον Σταυρό .Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

http://englishgreece.blogspot.com/2012/01/612012.html#.Twa-Fn3xpH0.twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: