Δευτέρα, Ιανουαρίου 09, 2012

Συνηθισαμε τον θανατο των αλλων,το ιδιο θα νοιωσουν και οι αλλοι για τον δικο μας.

Απασχολημενοι με την παρανομια του Βουλευτη με το μονιμο μακιγιαζ ολοι μας χθες δεν ασχοληθηκαμε και πολυ με τον θανατο ενος αστεγου στην πολη των Χανίων,ειμαστε και επιρρεπεις στο να ενδιαφερομαστε περισσοτερο για ειδησεις τυπου μεσημεριανου ριαλιτι παρα με ενα τοσο τραγικο γεγονος ισως ειναι η αυτοαμυνα μας αυτη,η ενας τροπος για να μην σκεφτουμε και την δικη μας τυχη σε μια αναλογη περιπτωση.

Το ιδιο φυσιολογικο θεωρουμε να ακουμε για 200 χιλιαδες συσιτια την ημερα στην Αθηνα,και οσο αυτο ειναι μακρυα απο την πορτα μας ειναι πολυ καθησυχαστικο,μεχρι ποτε ομως θα ειναι μακρυα απο την πορτα μας ετσι που πανε τα πραγματα?

Και περυσι πεθαναν 3 αστεγοι στην Αθηνα,ειδατε να εχει κανει κατι ο δημαρχος απο τοτε?
Ασχετο,αυτος δεν εχει κανει και τιποτα αλλο,απλα λεγεται δημαρχος για την πλακα.

Στα social media η αλληλεγγυη δινεται απλοχερα...στα λογια,λογικα καποιοι απο οσους την δινουν εκει με τετοιο τροπο θα ασχολουνται και με την βοηθεια αυτων των ανθρωπων στην πραγματικοτητα,ελαχιστοι πιστευω,οι υπολοιποι μιλανε με εκπληκτικα ωραια λογια περι αλληλεγγυης αλλα αλοιμονο δεν νομιζω οτι εχουν καν την γνωση της εννοιας της λεξης.

Συνηθιζουμε σε μια ζωη που ειναι ανηθικη και στον θανατο του διπλανου μας με μεγαλη ευκολια,οσοι μπορουν σημερα να επιβιωσουν στην κατασταση που μας εχει φερει η εγκληματικη διακυβερνηση της χωρας θεωρουν οτι θα ειναι απο αυτους που δεν θα τους αγγιξει η κριση,μεχρι αυριο που θα την βρουν μπροστα τους και τοτε θα ειναι το ιδιο απροετοιμαστοι σαν τους σημερινους αστεγους να αντιμετωπισουν την καταθλιψη και την παραιτηση απο καθε ενδιαφερον.

Μαθαινουμε σιωπηλα οτι ανθρωποι χανουν την ζωη τους,απο κρυο,πεινα,και το συζηταμε τοσο φυσιολογικα,δεν μας αφορα αλλωστε,εμεις να περναμε καλα.....

Μεχρι να ερθει η σειρα μας,γιατι δεν ειχαμε την ικανοτητα να απαιτησουμε δημοκρατια,να την διατηρησουμε καθαρη,πως τοτε θα μπορεσουμε να δωσουμε αλληλεγγυη οταν απο μικροι μεγαλωσαμε με το εγωιστικο μας ειδωλο σαν το σημαντικοτερο στον κοσμο?

Οπως ξεπερναμε τους θανατους αλλων...μια μερα και οι αλλοι θα ξεπερασουν τον δικο μας,και αυτη θα ειναι η μεγαλυτερη νικη του φασισμου που θελουν να μας επιβαλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: