Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

Αποψεις,συμπερασματα και η αληθεια.

Πηρα σημερα τις εγγραφες σημειωσεις των γιατρων,μια απο το ιδρυμα που νοσηλευοταν επι 10 μηνες και μια απο τον Διευθυντη της Παθολογικης κλινικης που νοσηλευεται τωρα.
Διαβαζοντας και τα δυο βλεπω την διαφορα,ειναι ολοφανερη,η μια απο το ιδρυμα παρεχει αμνηστια σε ολους,ολα εγιναν οπως πρεπει,κι ομως δεν ειναι ετσι,κατι λειπει και αυτο που λειπει ειναι η αληθεια.

Αυτο φαινεται απο την συγκριση των δυο αποψεων,και φυσικα εγω τα εχω ζησει ολα αυτα,καθε φορα που πηγαινα,και δεν πηγαινα μια φορα τον μηνα.

Γραφει η γιατρος του ιδρυματος:
Για μεγαλο χρονικο διαστημα η αγωγη της ηταν σε ενασιμο,λογω αρνησης ληψης φαρμακων.Η δε σιτιση της γινοταν με δυσκολια γιατι ελεγε οτι εχει δηλητηριο το φαγητο.

Ξεχναει:
Οτι τον πρωτο μηνα δεν ειχε αποκλειστικη οπως μας ζητησανε οι μονιμες νοσηλευτριες,με αποτελεσμα να μην την προσχεχει κανεις,να μην την ταιζουν κανονικα.
Επισης ξεχναει οτι τους ειχα ενημερωσει για την αγωγη της και εκεινοι τετραπλασιασαν την δοση ενος φαρμακου για να την κρατανε σχεδον σε κωμα και αν δεν ειχα παρεμβει βλεποντας οτι δεν μπορει ουτε να ανοιξει τα ματια της ισως να ειχε πεθανει απο τοτε.
Επισης λεει ενα ψεμμα...ποτε η μητερα μου σε οποιοδηποτε νοσοκομειο δεν παραπονεθηκε για δηλητηριο στο φαγητο,με εμενα γιατι ετρωγε οταν πηγαινα,και αυτο παρ'ολο οτι με κατηγορουσε οτι της εριχνα κατσαριδοκτονο να την σκοτωσω?

Λεει η γιατρος:
Επισης λαμβανε αγωγη για την νοσο Παρκινσον και ειχε δυσκολια προς την κινητικοτητα της με αποτελεσμα να παραμεινει κλινηρης.

Ξεχναει οτι εχω γραψει περι αγωγης,οταν ενας ασθενης παρει σαν πειραματοζωο 4 φορες επανω την μεχρι τοτε δοση του φαρμακου,αυτο μπορει να δημιουργησει αλλες παρενεργειες,ποτε σε καμμια απο τις 4 φορες που νοσηλευτηκε δεν εμεινε κλινηρης,δυσκολιες ειχε αλλα παντα περπατουσε.

Γραφει η γιατρος:
Εγιναν προσπαθειες φυσικοθεραπειαςγια κινητοποιηση αλλα απεβησαν ακαρπες διοτι οπως αποδειχθηκε απο μετεπειτα εξετασεις η  ασθενης ειχε μεγαλου βαθμου οστεοπορωση.

Ξεχναει:
Ποσες φορες παραπονεθηκα οτι την ειχαν εγκαταλειψει στην τυχη της,και μονο μετα απο 5 Πεντε μηνες ενδιαφερθηκαν να κανουν κατι,και τοτε ηταν αργα,ηδη ειχε κατακλεισεις στις φτερνες που την εμποδιζαν να περπατησει.

Επειτα συνεχιζει οτι αρχισε να σιτιζεται κανονικα,οτι εγιναν αλλαγες στα φαρμακα της για να αντιμετωπιστει η διαταραχη συμπεριφορας της.
Οτι ηταν επιθετικη λεκτικα....(σικ)προς το προσωπικο(σικ).

Και μετα απο ολα αυτα εκανε κατακλισεις που τις ειχε απο το πρωτο διμηνο,ωραια αληθεια λεει και εδω,οτι της παραχοταν καθε δυνατη φροντιδα με αεροστρωμα....που  φυσικα αποδειχθηκε ελλατωματικο τωρα,και καταληγει....

Τις τελευταιες ημερες λογω της ασθενειας της η ασθενης ξεκινησε να σιτιζεται ελαχιστα...παρα την προτροπη του προσωπικου(σικ)επισης επιδεινωθηκαν οι κατακλισεις της.

Πως οταν εγω πηγαινα ετρωγε τα παντα και πολυ,ειχε δει ποτε η Ιατρος την ασθενη με το φαγητο ολο επανω στο κρεβατι και στο σωμα της επειδη της το παραταγαν να το φαει μονη της ενω εκεινη δεν μπορουσε?
Ειχε δει η ιατρος το προσωπικο να καθεται με τις ωρες στον χωρο που εχουν και να μην παταει για να δωσει ουτε λιγο νερο?Ειχε δει η Ιατρος το κρεβατι της γεματο δοιαρροια και επι ωρες να μην εχει πατησει κανεις να την καθαρισει?

Και τωρα ολοκληρο το σημειωμα του διευθυντη της Παθολογικης που την παρελαβε ετοιμοθανατη και με χιλιες προσπαθειες την κραταει ακομη ζωντανη.

Η κατωτερω ασθενης νοσηλευοταν κατα τους τελευταιους δεκα μηνες στο ....
λογω διαταραχων της συμπεριφορας,οργανικου ψυχοσυνδρομου και νοσου Παρκινσον.
Η ασθενης ηταν μονιμως κατακεκλιμενη με αγκυλωση γονατων και...εκτεταμενα ελκη κατακλισεων στην περιοχη των γλουτων αμφοτεροπλευρα και στις πτερνες και υποβαλλοταν σε τακτικο χειρουργικο καθαρισμο.
Στις 10-9-2010 κατα την διαρκεια χειρουργικου καθαρισμου των ελκων εμφανισε παροδικο επεισοδειο δυσπνοιας και φλεβοκομβικη ταχυκαρδια.
Για τον λογο αυτο μεταφερθηκε για νοσηλεια στην παθολογικη κλινικη του ΨΝΑ.
Στην ασθενη χορηγηθηκε υποστηρικτικη αγωγη με ενδοφλεβια υγρα για αποκατασταση του εναγγειακου ογκου και των ηλεκτρολυτικων διαταραχων και ενδοφλεβια αντιβιωση για την αντιμετωπιση των επιμολυσμενων ελκων κατακλισης και της ουρολοιμωξης που ιδαπιστωθηκε μετα απο εργαστηριακο ελεγχο.

Λοιπον γιατρε του ιδρυματος...αυτη ειναι η φροντιδα που δωσατε εσεις και οι νοσηλευτριες που εκαναν οτι μπορουσαν οπως λετε.
Μια ασθενη που παρεληφθη απο την παθολογικη κλινικη σε κατασταση που περιγραφεται πιο πανω,αυτην την φροντιδα εδωσε και η αποκλειστικη που πληρωνοταν για να την προσεχει,αφυδατωση,ασιτια,κατακλεισεις εκτεταμενες.

Ευχαριστω πολυ για τις αληθειες που γραφετε,οποιος γνωριζει ιατρικη και ισως διαβασει ολοκληρο τον φακελλο της θα καταλαβει οτι εσεις κανατε οτι μπορουσατε.

Δυστυχως το κακο ειναι ενα,η δεν μπορουσατε,η δεν νοιαζοσαστε,η αδιαφορησατε τελειως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: