Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2011

Λογικα θα επρεπε...αλλα....

Χθες το απογευμα λογω της απεργιας των λεωφωρειων ξεκινησα για το νοσοκομειο,δεν ειναι οικονομικα δυνατον να παιρνω ταξι και ετσι προτιμησα να παω το απογευμα.
Μπηκα στο δωματιο της και τρομαξα,ειχε γυρισει σχεδον καθετα προς το κρεβατι,ενω διπλα της ηταν πεταγμενο ενα κλειστο μπουκαλι γεματο νερο,κοιταξα το κομοδινο,αλλα τρια κλειστα μπουκαλια γεματα και αυτα με νερο,ακριβως οπως τα ειχα αφησει πριν φυγω την προηγουμενη φορα.

Την σηκωσα να καθησει και φωναξα την νοσηλευτρια,μπηκε στο δωματιο κοιτωντας με με απορια.....συγνωμη εχει πιει καθολου νερο?ρωτησα.

Λογικα...ναι εχει πιει,απαντησε εκεινη.
Το λογικα δεν ειναι απαντηση και δεν με ικανοποιει της απαντησα εγω,εδω εχω αφησει τεσσερα μπουκαλια γεματα νερο,τα τρια ειναι στο κομοδινο και το τεταρτο πεταγμενο πανω στο κρεβατι της.

Με τι της δινετε νερο και απο που?
Με κουβα?
Με λαστιχο?

Εχει πιει νερο επεμεινε η νοσηλευτρια.
Καλα θα μιλησω με την προισταμενη αυριο ειπα και τελειωσε η συζητηση.

Οταν λοιπον αναγκαστικα πηγαινω απογευμα παρατηρω το ιδιο πραγμα,οχι ολες τις φορες,συγκεκριμενες ημερες.

Μπαινω στο δωματιο της,καθομαι σχεδον 3 ωρες και η μονη φορα που μπαινει νοσηλευτρια ειναι για να της βαλει θερμομετρο,και φυσικα δεν γνωριζουν οτι ειμαι εκει ωστε να εχουν την εντυπωση οτι καποιος της δινει νερο.

Ποτε λοιπον της δινουν?
Ο γιατρος μιλαει για τον φοβο της αφυδατωσης,του εξηγησα λοιπον σημερα τι συμβαινει,το ιδιο και στην προισταμενη που την ευχαριστω και απο εδω για τις προσπαθειες της,αλλα οπως εκεινη δεν ειναι δυνατον να ειναι ολη την μερα εκει το ιδιο δεν ειναι δυνατον και για μενα.

Τι γινετε λοιπον?
Ειλικρινα απορω που μετα απο τετοια ταλαιπωρια που επεδειξαν οι νοσηλευτριες στο Μποδοσακειο ιδρυμα που την παρατησαν να καταπεσει και να γεμισει κατακλισεις ακομη κι εκει που οι ασθενεις ειναι πολυ λιγοτεροι υπαρχουν βαρδιες που δειχνουν να μην καταλαβαινουν την σημασια που εχει για εναν ασθενη η νοσηλευτρια,και δεν ζηταω να πανε απο πανω της και να της κανουν αερα,ουτε να γινουν αποκλειστικες της,απλα πραγματα ζηταω.

Να μην πεθανει απο αφυδατωση βρε παιδια,ποσο ζωα ακομη θα γινουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: