Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

Το νοημα των λεξεων

Λοιπον αρκετα ακουσαμε,ωρα να κανουμε μια αναπαυλα και να σκεφτουμε οταν λεει καποιος συγκεκριμενες λεξεις τι εννοει με αυτες.
Αυτος ο καποιος δεν ειναι οποιος και οποιος,μας ηρθε απο το εξωτερικο και μας κατσικωθηκε εδω,αλλαξε ονομα,για θρησκεια δεν γνωριζω και για να μην πολυλογω μετα απο χρονια στην αφανεια καταφερε με πολυ εξυπνο τροπο να αναλαβει την διαχειριση της χωρας.....ο λογος το λεει διοτι η ειναι η δεν ειναι εδω το ενα και αυτο.

Διαφανεια:
Εξεταστικες επιτροπες οι οποιες κρατανε οσο και μια θεατρικη σαιζον,συνηθως δεν μπορουν να συμφωνησουν σε ενα πορισμα,συναλλασονται με τους υπολοιπους και τελικα αυτο που καταφεροουν ειναι μια τρυπα στο νερο.

Οραμα:
Ειναι κατι σαν εκεινα που εβλεπε η Ζαν ντ' Αρκ παλια,εκεινη φυσικα την καψανε,με τουτο το φρουτο τι θα κανουμε ειναι ακομη αγνωστο.
Βλεπεις ενα οραμα π.χ.και μετα τρεχεις να το πραγματοποιησεις,τωρα αν τα οραματα ειναι παντα εις βαρος του Ελληνικου λαου θα επρεπε να ονομαζονται εφιαλτες.

Κοινωνικα αδυναμοι:
Θα εννοει τις τραπεζες,τους μεγαλοβιομηχανους και τα ΜΜε,αυτα μεχρι ως τωρα εχει βοηθησει,δεν εχει δειξει κανενα ενδιαφερον για οσους εχουν πραγματικη αναγκη και ουτε κανενα απο τα επομενα νομοσχεδια δειχνουν οτι εχει την διαθεση να δειξει.

Τολμη:
Εδω μιλαει για την υποταγη στο ΔΝΤ,την παραχωρηση της εθνικης κυριαρχιας,το σκυψιμο και την απολαυση να ερχονται οι Τουρκοι εως την Κεα,την αδιαφορια για οτι λεγεται εθνικο,εκτος αν ειναι η Εθνικη τραπεζα.

Hλεκτρονικη διακυβερνηση:
Κατι σαν την Ηλεκτρονικη Αθηνων,ενα πολυκαταστημα που μπαινεις χαζευεις αλλα οτι και να θελεις δεν μπορεις να το αγορασεις.
Εκει σε αυτο το αστειο μερος λες τις ιδεες σου οι οποιες υποτιθεται πρεπει να ληφθουν υπ'οψιν  αλλα τι σπανιο.....παντα τα νομοσχεδια τα καταθετουν χωρις την γνωμη κανενος εκτος της δικης τους.

Κοινωνικος διαλογος:
Ειναι η προφαση... εγω σε ρωτησα αν συμφωνεις με οσα θελω αλλα επειδη δεν συμφωνησες εγω θα κανω αυτο που αποφασισα.

Με στηριζει ο λαος στις προσπαθειες μου:
Αυτο το λεει καθε φορα που παει στο εξωτερικο,εδω θα τον παρουν με τις λεμονοκουπες,εχει διπλη σημασια,ειναι προταση παγιδα.
1)Αν αλλαξεις τονο τον στηριζει το ΛΑΟΣ οποτε εδω λεει αληθεια.
2)Αν ο τονος παραμεινει στο ομικρον εννοει τα ΜΜε τις τραπεζες και τους βιομηχανους που τους τα εχει δωσει ολα.

Ιθακη:
Για εμας ειναι ενα νησι του Ιονιου,για εκεινον μαλλον το κοντυνοτερο νεκροταφειο,παντως επιμενει πολυ να μας παει εκει.

Παγκοσμια διακυβερνηση:
Ειναι ο μεγαλος του ποθος,ακουγετε ωραιο αλλα ειναι εφιαλτικο,μερικοι το μπερδευουν με το παγκοσμιο κυπελλο ποδοσφαιρου,εκει ομως παιζουν μπαλα,ενω στην παγκοσμια διακυβερηση παιζουν με τις ζωες των λαων.

Αν συνεχισω θα καλυψω ολο το ιστολογιο,εχει πει πολλα,κυριως ψεματα,ειναι μπλοφατζης και μεχρι τωρα του εχει βγει.
Μονο ενα απο οσα εχει πει εχει την εννοια που του δινουμε κι εμεις ο απλος λαος.

Θα μας παρουν με τις πετρες.

Ελα....κοντα εισαι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: