Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2011

No comment



Τα πέπλα σκοταδιού γύρω από την παγκόσμια πολιτική σκηνή αρχίζουν σταδιακά να διαλύονται. Τα ψέματα των ηγεσιών και οι πραγματικές σκοπιμότητες τους αρχίζουν να γίνονται κρυστάλλινα καθαρές.



Τα σοκ που χτυπάν βαθύτατα τους λαούς έχουν στην πραγματικότητα τη δικιά τους ιστορία και συχνά προπαρασκευή. Σπανίως είναι ατυχηματικά ή το οικονομικό ανάλογο φυσικών καταστροφών.





Οι επωαστές της Ελληνικής κρίσης



Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο http://agriazwa.blogspot.com/)



Πάρτε για παράδειγμα την Ελληνική κρίση. Σύμφωνα με την ομολογία του επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ μερικούς μήνες πριν, οι Ευρωπαίοι γνώριζαν από καιρού την Ελληνική κατάσταση: «Γνωρίζαμε ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση που τελικά την έπληξε στις αρχές του έτους»... «Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπιση της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δυο ή τρεις δεκαετίες...

«Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τσισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για το πως θα εξελιχθεί αυτό που τότε δεν ήταν γνωστό, και σήμερα το αποκαλούμε ελληνική κρίση»1



Ο κόσμος το 'χε βούκινο και μεις κρυφό καμάρι όπως λένε. Μοιάζει με σενάριο σαπουνόπερας. Οι σεναριαγράφοι φυσικά το ξέρουν. Οι πρωταγωνιστές φυσικά και ξέρουν. Οι μόνοι που συχνά δεν ξέρουν είναι οι κομπάρσοι- και την εξουσία κομπάρσος είναι ο λαός.



Παρά το ότι το ελληνικό σύστημα εξουσίας ξέρει ότι το ευρωπαϊκό σύστημα εξουσίας ξέρει και το ευρωπαϊκό γνωρίζει ότι η ελληνική ηγεσία ήξερε και ξέρει, με την ανάληψη των “καθηκόντων” του, ο Έλληνας πρωθυπουργός προβαίνει στην “αποκάλυψη” των πραγματικών διαστάσεων του ελληνικού χρέους. Όφειλε να το κάνει; Ναι. Η διαφάνεια είναι αίτημα του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Ο λόγος που το κανε όμως πριν εξασφαλίσει επαρκή δανειοδότηση από τις αγορές για να διασφαλίσει παράταση ζωής της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας μοιάζει σκοτεινός. Ο Παπανδρέου “έδωσε” ουσιαστικά την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές, καθιστώντας αδύνατο το δανεισμό της από αυτές. Όσο για τη διαφάνεια... Το ξεσκέπασμα του κρυφού χρέους ήταν η μοναδική κίνηση που ο Παπανδρέου έκανε προς αυτήν την κατεύθυνση. Τα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε πολλές από τις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος, παρότι βγήκαν στη δημοσιότητα ποτέ δεν θεωρήθηκαν αξιόποινα. Κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν τόλμησε να ανοίξει το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, φοβούμενος για τα φαινόμενα ντόμινο που θα έπλητταν τους μηχανισμούς της κομματοκρατίας και εν τέλει του συστήματος εξουσίας. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι και οι Έλληνες πρωθυπουργοί δεν ήταν γρανάζια ή και πρωτεργάτες της διαπλοκής. Αντί λοιπόν ο Παπανδρέου να σκάψει το λάκκο της κομματοκρατίας και της πολιτικής φαυλότητας που θα αποτελούσε και το δικό του λάκκο, αποφάσισε να ανοίξει το λάκκο του ελληνικού λαού, στο όνομα πάντα της διαφάνειας που δεν είδαμε ποτέ.



Εκατοντάδες σκάνδαλα. Χρηματιστήριο, ολυμπιακοί, Siemens,δημιουργική λογιστική. To δεξί χέρι του Σημίτη, ο “στρατηγός” Τσουκάτος ομολογεί κυνικά ότι από τα χέρια περάσαν 1 εκατομμύρια φράγκα από τα μαύρα ταμεία της Siemens2. Το σύστημα εξουσίας κρύβει χρέος όπου βρει για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Σε δημόσιες εταιρίες, σε προϋπολογισμούς, σε καθυστερήσεις πληρωμών και αποπληρωμών... Δεν φτάνει...διεθνής χρηματοπιστωτικός καρχαρίας της Goldman Sachsκαλείται και αυτός να καταχωνιάσει με το αζημίωτο το ελληνικό χρέος. Η Goldman Sachs έχει ήδη κατηγορηθεί από την επιτροπή ασφάλισης και συναλλάγματος των ΗΠΑ (SEC) για απάτη. Πρόσφατα, αυστριακός οικονομολόγος μηνύει την Goldman Sachs για τη ρόλο της στην απόκρυψη του ελληνικού χρέους που εξέθεσε σε κινδύνους το Ευρώ. Η μήνυση εις μάτην προωθείται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η μήνυση αναφέρει ότι ταswaps που υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη οδήγησαν σε εγκληματικές πράξεις απάτης3. Σε αντίθεση με την πρακτική Τσουκάτου, ο Σημίτης αρνείται: “Καιρός είναι να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση”4 λέει. Δεν έχει και πολύ σημασία. Μέχρι σήμερα η ομπρέλα της συγκάλυψης, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας στην Ελλάδα φροντίζει τόσο η ομολογία όσο και η άρνηση να έχουν τις ίδιες ακριβώς συνέπειες: Δηλαδή, καμία απολύτως...



Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια άλλη αποκάλυψη. Ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown, στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του “beyond the crash: overcoming the first crisis of globalization”, ανέφερε πως: «κατά τους πρώτους μήνες του έτους(σ.σ.2010),εξαιτίας καθυστερήσεων στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα,το κόστος στην Ελλάδα της αποφυγής της χρεοκοπίας αυξήθηκε από 30 δισ.ευρώ,κατά προσέγγιση,σε 120 δισ.ευρώ».



Αληθεύει πως ο Βrown δεν αναφέρεται σε καθυστερήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου: Κάκιστα



Το χρονικό της υπαγωγής της Ελλάδας στο διπλό μηχανισμό “στήριξης” φανερώνει ότι ο Παπανδρέου και οι συνεργάτες του ουσιαστικά έσπρωξαν την Ελλάδα στην αγκαλιά του ΔΝΤ:



Οκτώβριος 2009: Ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας ο Παπανδρέου ανακοινώνει το πραγματικό χρέος της Ελληνικής οικονομίας, χωρίς να έχει φροντίσει να διασφαλίσει τις τρέχουσες δανειοληπτικές ανάγκες της χώρας, δυναμιτίζοντας και υποβαθμίζοντας την πιστοληπτική της ικανότητα. Στη συνέχεια ο Παπανδρέου θα αρχίσει την τουρνέ του σαν να ανήκε στη φανταστική ομάδα επιδείξεων νεοφιλελευθερισμού Harvard Globetrotters, μεταφέροντας τα μηνύματά του σε αγορές και κυβερνήσεις.


Η Συνεχεια του πολυ αναλυτικου αυτου κειμενου εδω:

http://agriazwa.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-17T01:38:00-08:00&max-results=7

Δεν υπάρχουν σχόλια: