Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

Διαδρομη σπιτι,νοσοκομειο,σπιτι

Ειναι απιστευτο πως μια διαδρομη 15 λεπτων το πολυ μπορει να διαρκεσει μια ωρα η και περισσοτερο,απιστευτο για χωρες με συγκοινωνιακη συνειδηση,στην Ελλαδα παρ'ολο που μας λενε συνεχεια να αφηνουμε το αυτοκινητο στο σπιτι και να μετακινουμαστε με τα ΜΜΜ ειναι κατι συνηθισμενο.
Ξεκιναω εγω ο επιβατης που δεν εχω αυτοκινητο και στεκομαι στην σταση του λεωφωρειου,καποιες μερες ειναι καλα δεν βρεχει δεν κανει κρυο,και περιμενω,και περιμενω και πες δεν εχει απεργια και το λεωφωρειο αυτο ειναι το μονο που εξυπηρετει τον προορισμο μου....που ειναι ομως το λεωφωρειο?
Καποια στιγμη αξιωνει να ερθει,αν δεν χαζευει ο οδηγος,αν δεν τον εχει παρατησει η γκομενα,αν δεν ακουει ραδιοφωνο η αν δεν μιλαει στο κινητο εν κινησει....τοτε μπορει να με δει και να σταματησει.
Δεκαδες φορες περνανε και δεν σε βλεπουν,δεν σταματανε,τωρα τι δικαιολογια να βρω εγω?

Επειτα αρχιζει το μαρτυριο να φτασουμε εκει,λωριδα λεωφωρειων δεν υπαρχει,η δεξια λωριδα ειναι συνηθως παρκινγκ παρανομο,σιγα-σιγα μετα απο πολυ ωρα καταληγουμε στο νοσοκομειο.

Η επιστροφη ειναι μια απο τα ιδια,20-25 λεπτα αναμονη για μια διαδρομη 15 λεπτων η οποια απο τα παρκαρισμενα αυτοκινητα γινετε μιση ωρα,φαναρια που δεν αφηνουν την κινηση να ξεμπλοκαρει,χαλια δρομοι,εξυπνοι οδηγοι των αυτοκινητων δημιουργουν ενα μικρο χαος καθημερινα.'

Καποιοι οδηγοι εχουν ενα αισθημα ευθυνης,οι περισσοτεροι ανεκπαιδευτοι νομιζουν οτι οδηγουν τρακτερ και οτι οι επιβατες ειναι ζωα,μιλανε αποτομα,φερονται σαν να τους ανηκει το οχημα,κανουν οτι γουσταρουν.
Πολλοι απο αυτους βαριουνται να ανοιγουν και τις πορτες,καθημερινη ειναι η εικονα να σταματανε στην σταση και να ανοιγουν μονο την μεσαια πορτα και ας περιμενουν επιβατες στην πισω,επισης συνηθισμενο ειναι να μην σταματανε ακομη και οταν ο επιβατης εχει κτυπησει το κουδουνι για σταση και να δημιουργουνται φαιδρα μεσα στο λεωφωρειο.
Τωρα με την αυξηση του εισητηριου θα χειροτερεψει και το προβλημα των επιβατων που δεν κτυπανε εισητηριο,αισχροτατη και η συμπεριφορα των ελεγκτων,παλιοτερα εκοβαν τα προστιμα μεσα στο λεωφωρειο,τελευταια παιρνουν τους επιβατες εξω και εκει κανονιζουν μαλλον αν πληρωσει ο επιβατης το προστιμο η τον ελεγκτη.
Ελλαδα ειμαστε μην το ξεχναμε αυτο.

Δεν μ αρεσει να οδηγαω,αν μ'αρεσε θα ειχα παρει κι εγω ενα αυτοκινητο,να συμβαλω στην κυκλοφοριακη συμφορηση,στην αυξηση της περιβαλλοντολογικης ρυπανσης,και σε οτι αλλο μπορουσα.

Αυτες δεν ειναι συγκοινωνιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: