Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

Στημένος ο καυγάς ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ;



Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν. Και από το πουθενά ξεπετάχτηκε ένα θέμα «απειλής» προς πολιτικούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Και πήραν φωτιά οι πένες, πήραν φωτιά οι κάμερες, τα πλατώ, τα παράθυρα και τα… μπατζάκια κάποιων, που δείχνουν πως επιθυμούν διακαώς να διατηρήσουν το γιαούρτωμα του Πάγκαλου και ένα φοβικό σύνδρομο που απειλεί την ακεραιότητα ή και την ζωή μελών της κυβέρνησης του μνημονίου.

Το φαινόμενο των απειλών φαίνεται πως συμμερίστηκε μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στην Σύρο αποχώρησε από την «πίσω πόρτα» του δημαρχείου της Ερμούπολης, για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με μαθητές, φοιτητές και κατοίκους του νησιού, που προσπάθησαν να του μιλήσουν, αλλά δεν μπόρεσαν επειδή τα ΜΑΤ είχαν σαφείς εντολές να κρατήσουν μακριά τους… τρομοκράτες του πρωθυπουργού!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν από το γιαούρτωμα του Θόδωρου Πάγκαλου σε μία νυχτερινή του έξοδο στην περιοχή των Καλυβίων Ν. Αττικής. Δεν ήταν ο πρώτος, αφού κάποιοι άλλοι (βλ. Χατζηδάκης από τη ΝΔ) γεύτηκαν μέχρι και… γροθιές… Ο κύριος Πάγκαλος άρχισε να κατηγορεί τον Τσίπρα ως υποκινητή της επίθεσης που του έγινε… Την επομένη της «γιαουρτο-επίθεσης» κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, κάτοικος της περιοχής δήλωσε σε εφημερίδα πως ήταν ο… δράστης της επίθεσης και πως ανήκει στο ΛΑ.ΟΣ...

Και όμως! Ούτε ο κύριος Πάγκαλος, ούτε τα ΜΜΕ σταμάτησαν να αναφέρουν το ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα που ηγείται κατά των επιθέσεων σε κυβερνητικά στελέχη!!! Ο Θόδωρος Πάγκαλος, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τηλεοπτικά τον κύριο Τσίπρα ως υπεύθυνο για οποιαδήποτε επίθεση δεχθεί στο μέλλον και οτιδήποτε τυχόν του συμβεί! Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, δεν δίστασε να καταγγείλει πως θεωρεί ότι κινδυνεύει μέχρι και η ζωή του από την πολιτική τακτική που ακολουθεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Κουβέντα, για την ομολογία του δράστη, πως ανήκει σε άλλο κομματικό χώρο…! Η επιλεκτική μνήμη του Πάγκαλου, στο σημείο αυτό άρχισε να δημιουργεί -εύλογα- απορίες…

Οι επόμενες ημέρες κύλησαν με σχεδόν μοναδικό θέμα την απειλή που δέχονται τα κυβερνητικά στελέχη, και ιδιαίτερα με την επερχόμενη απειλή της σωματικής ακεραιότητας των μελών της κυβέρνησης την 25η Μαρτίου και την αναγκαστική παρουσία τους στις εκδηλώσεις έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Εάν δεν ήταν και η επίθεση κατά της Λιβύης και τα ευτράπελα του πρωθυπουργού με τις αποφάσεις του και την εμπλοκή της Ελλάδας στην στρατιωτική επίθεση, αλλά και τα γεγονότα στην περιοχή του Καστελόριζου, τότε είναι απολύτως βέβαιο πως η «κόντρα» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, θα μονοπωλούσε όλα τα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα εκείνα που πρόσκεινται φιλικά προς αυτήν.

Γιατί όμως αυτή η εμμονή;
  • Δεν μας απασχολεί η παραβίαση της Ελληνικής ΑΟΖ, δεν μας απασχολεί η διάσκεψη της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες και τι μπορεί να σημάνει αυτή για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας,
  • δεν μας απασχολεί η αναίτια συμμετοχή της χώρας μας σε έναν πόλεμο που άλλοι ξεκίνησαν και αποσκοπούν να κερδίσουν πολλά από αυτόν,
  • δεν μας απασχολεί η άνοδος της ανεργίας, δεν μας απασχολούν οι διαμαρτυρίες των μαθητών για τα χάλια της Παιδείας,
  • δεν μας απασχολεί το ότι η Άγκυρα θέλει να πάρει (για την περίοδο του πολέμου κατά της Λιβύης) τον ναυτικό και εναέριο έλεγχο ανατολικά και νότια της Κρήτης,
  • δεν μας απασχολεί πως τα προβλήματα των πολιτών γιγαντώνονται καθημερινά,

αλλά μας απασχολεί ταμάλα το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντισυγκεντρώσεις κατά του ΠΑΣΟΚ, πως το ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την σωματική ακεραιότητα στελεχών της κυβέρνησης του μνημονίου.

Μας απασχολεί ένα θέμα που όχι μόνο δεν υφίσταται (αν η κυβέρνηση φοβάται μέσα από τόση φύλαξη που έχει με την βοήθεια των ΜΑΤ, τότε σημαίνει πως ή δρουν τα ενοχικά σύνδρομα –πράγμα απίθανο ή αποσκοπεί στο να αποπροσανατολίσει από ζητήματα που… καίνε τον απλό πολίτη, για να τα περάσει «αναίμακτα» και υπογείως ως… τετελεσμένα), αλλά καθημερινά επιβεβαιώνεται πως αποτελεί συντονισμένη και καλά οργανωμένη προπαγανδιστική πολιτική ενορχήστρωση που αποσκοπεί σε πάρα πολλά, που όμως καμία σχέση δεν έχουν με… κίνδυνο που διατρέχουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Αυτή η εμμονή, της παρατεταμένης συγκρουσιακής παρουσίας των δύο πλευρών (κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ) μου δίνει την εντύπωση πως γίνεται μία έντονη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, εντυπώσεις που μπορούν να δράσουν ως πόλος έλξης σε όσους νιώθουν πως η κυβέρνηση τους καταπιέζει. Η δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού πόλου, που θα συγκεντρώσει την φωνή των Ελλήνων που υποφέρουν, μπορεί να προσδώσει τα μέγιστα και στις δύο πλευρές, εάν αυτές έχουν προσυμφωνήσει μελλοντική πολιτική – κυβερνητική συνεργασία.

Στο πνεύμα αυτής της αντιπαλότητας και των αντεγκλήσεων δεν δίστασε να μπει ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με προσωπικές του δηλώσεις:
«Θα είμαστε κοντά στον λαό. Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει στα γραφεία μας. Δεν μας ψήφισαν γι' αυτό οι πολίτες»,

αναφερόμενος στην σοβαρή πιθανότητα επίθεσης κατά μελών της κυβέρνησης και στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις αμέσως επόμενες ημέρες!!! Και μία τέτοια δήλωση από τα χείλη του πρωθυπουργού μίας χώρας μπορεί να σημαίνει πως
  • είτε υπάρχει φόβος έναντι των πολιτών
  • είτε γίνεται προσπάθεια δημιουργίας κλίματος που θα επιτρέψει την γενικότερη αύξηση της αστυνόμευσης
  • είτε αποσκοπεί σε μελλοντικά πολιτικά οφέλη
  • είτε βρίσκεται σε κατάσταση εκτός εαυτού και δεν έχει γνώση τι ακριβώς λέει.
Θα μπορούσαν βέβαια να ισχύουν όλα τα παραπάνω, προκειμένου να «δέσει» καλύτερα η πολιτική εγκαθίδρυση του σημερινού κυβερνώντος σχήματος – κόμματος στην εξουσία, όμως η δημιουργία του συγκεκριμένου κλίματος κάλλιστα μπορεί να αποσκοπεί και σε πιθανή αιτιολόγηση εξελίξεων που έρχονται και που θα μεταβάλλουν την πολιτική πραγματικότητα της χώρας.

Τις περισσότερες πιθανότητες -με βάση την γκαιμπελική μέχρι σήμερα τακτική της κυβέρνησης Παπανδρέου – ΔΝΤ- συγκεντρώνει η σκοπιμότητα της προσπάθειας δημιουργίας του συγκεκριμένου «πολεμικού» κλίματος, προκειμένου η σημερινή κυβέρνηση να κερδίσει πολλαπλά –και κυρίως μελλοντικά- σε ζητήματα που δεν έχουν τεθεί ακόμη επί τάπητος.

Είδομεν. Πάντως, η εμμονή παραμονής και τροφοδότησης της συγκεκριμένης «κόντρας» με δηλώσεις του τύπου «κινδυνεύει η ζωή μου», είναι βέβαιο πως θα σηματοδοτήσει τις επερχόμενες εξελίξεις. Και όσο βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν ραγδαίες και πολύ σοβαρές εξελίξεις στην χώρα, το ίδιο σίγουρο είναι πως κάποιοι ήδη ενεργούν για να σχηματίσουν τους κατάλληλους πολιτικούς συσχετισμούς που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να υπάρχουν παρά την λαϊκή βούληση. Το σημερινό κυβερνών κόμμα, άλλωστε, έχει αποδείξει πως είναι ικανό να παραποιήσει ή να καθοδηγήσει -ποικιλοτρόπως- την πραγματικότητα και να δημιουργήσει εξελίξεις για να στρεβλώσει την αλήθεια, την θέληση και την απόφαση των πολιτών, προκειμένου να οφεληθεί μέχρι και από την απέχθεια προς τον τρόπο που σήμερα (δια)κυβερνά την χώρα...!

Κωνσταντίνος
www.kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: