Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

Εργασια και χαρα

Δεκαεπτα μηνες τωρα μας μπαφιασαν με τις προσπαθειες που κανουν για να αντιμετωπισουν την οικονομικη κριση,το θεωρησαν ευκολο για τα μεγαλα τους μυαλα να την αντιμετωπισουν,ριχνοντας ολα τα βαρη στον λαο θα τα καταφερναν.....μα ακομη και αυτο δεν το πετυχαν και τοσους μηνες μετα η κατασταση ειναι πολυ χειροτερη.
Λογια,υποσχεσεις,αναλγησια,επιτυχιες και νικες συνοδευσαν ολους αυτους τους μηνες ολη αυτη την μηδενικη προσπαθεια,και ποιο ειναι το αποτελεσμα?

Το χρεος μεγαλωνει,το ελλειμα το ιδιο,ολοι μιλανε για το χειροτερο σκηνικο που θα αντιμετωπισουμε αν τελικα χρειαστει να καταφυγουμε σε αναδιαρθρωση του χρεους της χωρας,και εκεινοι στο ιδιο μοτιβο,με επικοινωνιακα τρυκ με την βοηθεια των στενων τους φιλων στα ΜΜΕ,να που ηρθε η ωρα να καταλαβουν και αυτοι οτι τελικα δεν θα επιτυχουν ουτε τον μικροτερο απο τους στοχους που ειχαν βαλει και να αρχισουν να τους αδειαζουν.

Μα ακομη και για εναν αρχαριο θα ηταν ευκολο να καταλαβει οτι το μιγμα που χρησιμοποιησαν θα εβαζε βομβα στα θεμελια της οικονομιας,δεν ειναι η πρωτη φορα που μια χωρα χρησιμοποιει το ιδιο μιγμα και το αποτελεσμα ειναι δεδομενο.

Αντι λοιπον να στρωθουν και να δουλεψουν με γνωμωνα το συμφερον του κρατους αναλωθηκαν σε συνεστιασεις,συνεντευξεις οπου περιεγραφαν τις επιτυχιες τους,μετρα και αλλα μετρα και να μετα απο τοσους μηνες που βρισκομαστε.

Ειναι φυσικο οταν μια παρεουλα ξοδευει τον χρονο της σε διαφωνιες,σε κατηγοριες εναντια στον λαο,σε ημιμετρα,σε φορολογια των οικονομικα ασθενεστερων και σε ανικανοτητα εισπραξης φορων απο αυτους που επι δεκαετιες κατακλεβουν την χωρα...να καταληξει η κατασταση εκει.

Ειχα γραψει πολλες φορες οτι δεν ειναι δυνατον να θελεις να κτισεις κατι καινουργιο πανω σε κατι που ηδη ειναι σαπιο,αυτο που θα επρεπε να ειχαν κανει απο την αρχη..οταν υποσχονταν οτι λεφτα υπαρχουν ειναι να δημιουργησουν εκεινες τις δομες που θα επετρεπαν να ξεκαθαρισει η βρωμια και η σαπιλα,αντ΄αυτου μας υπνωτισαν με ανοητες εξεταστικες επιτροπες,καλυψαν οτι ειχαν κανει στο παρελθον και συμβιβαστηκαν με αυτο.
Ο λαος καταλαβαινει...και δεν τους εμπιστευεται,πως να βγαλεις μια χωρα απο την λασπη οταν ο λαος δεν εμπιστευεται την ειλικρινεια των προθεσεων σου?
Οταν καταλαβαινει οτι προσπαθεις να καλυψεις την διαφθορα,οταν βλεπει τις ευνοικες ρυθμισεις που γινονται σε μεγαλοκαρχαριες και στις οφειλες τους προς το δημοσιο?

Το παραμυθι του Πετρου και του Λυκου το ζουμε σε ζωντανη αναπαρασταση καθημερινα,μετα απο τοσα ψεματα ποιος απο αυτους περιμενει να τον εμπιστευθει ο λαος?
Ειναι δυνατον να πεισουν τον λαο να συμβαλει με οποιονδηποτε τροπο οταν καθημερινα τον ταλαιπωρουν σε ολους τους τομεις της καθημερινοτητας του?
Πως μπορουν να δωσουν ελπιδα οταν το νομιμο και ηθικο για αυτους περιοριζεται σε αποφασεις που διασφαλιζουν τα δικα τους και μονο δικαιωματα ενω την ιδια ωρα καταργουν ασυστολα ολα τα δικαιωματα του λαου?

Δεν θελω να το πιστευω...αλλα τα χειροτερα δεν τα εχουμε δει ακομη,αποτελεσμα της ανικανοτητας τους..σε ολους τους τομεις φαινονται απο την αρχη,το τελος θα ειναι τραγικο για την χωρα.
Ειμαι ενας απλος ανθρωπος,με απλοικη σκεψη,καταλαβαινω ομως τι ειναι σωστο και τι λαθος,δεν ειμαι κομματικοποιημενος και δεν φοραω παρωπιδες.
Αυτοι ολοι χωρις εξαιρεση ειναι το καρκινωμα που συνεχιζει να κατατρωει την σαρκα της Ελλαδας,και θα συνεχισουν να το κανουν οσο τους αφηνουμε.

Η συνθεση ειναι απο το:www.greki-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: