Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

Kανουν το χρεος .....μας

Απο επισκεψεις σε δημοσιες υπηρεσιες και υπουργεια εχω χορτασει,δοξα τω θεω με γνωριζουν σαν χρονια παραπονουμενο πολιτη και φυσικα πλεον δεν μου δινουν και καμια σημασια.
Παντα σε καθε γραφειο που επισκεπτομαι υπαρχει ενας σχετικος χρονος αναμονης,τι στο διαολο αν δεν περιμενεις σε δημοσια υπηρεσια η γραφειο υπουργειου τοτε παει να πει οτι κατι εχει χαλασει στον κορμο του κρατους.

Εκει λοιπον καθομαι και παρατηρω,παρατηρω φατσες,παρατηρω νοοτροπιες,και φυσικα ακουω και τα τηλεφωνηματα τους.
Εχετε ποτε προσπαθησει να επικοινωνησετε με δημοσια υπηρεσια?
Δεν σας προβληματισε που παντα ειναι κατειλειμμενη η γραμμη?
Τελικα απογοητευεσε και τα παρατας,μα τοσος φορτος εργασιας σκεφτεσαι.....

Λογικα στην εργασια του καποιος τηλεφωνει η δεχεται τηλεφωνα σχετικα με την δουλεια του,αυτο γνωριζω απο τον ιδιωτικο τομεα,αντε να εχεις καποιο προβλημα στο σπιτι να επικοινωνησεις να μαθεις τι γινεται,αλλα ειπαμε στο δημοσιο εχεις αλλα αβανταζ,δηλαδη κανενας δεν σε ελεγχει σε ποιον τηλεφωνεις και ποσα τηλεφωνα θα κανεις.

Ειδα και αυτον τον λογαριασμο και ψιλοσυγχιστηκα,αυτα σκεφτηκα ειναι χρηματα δικα μας,αυτα τα πληρωνουμε εμεις,και σαν παλιος που ειμαι τα σκεφτηκα αμεσως σε δραχμες.......

Αυτο κανουν και οταν επισκεπτομαι λοιπον τα γραφεια τους,και το κανουν ολοι και ολες,δημοσιοι τηλεφωνητες και οχι υπαλληλοι ειναι,γιαυτο δεν προλαβαινουν να εξυπηρετησουν τον πολιτη,ποτε να προλαβουν?
Εχω ακουσει συζητησεις για καθε θεμα,για ψωνια στην λαικη,για ψωνια στο σουπερ μαρκετ,για γκομενο,για προσληψεις και πληροφορηση γνωστων γυρω απο αυτο,για οτι μπορειτε να σκεφτειτε.
Οι ανδρες ειναι πιο συγκρατημενοι,μιλανε αλλα δεν τους ακουει και ολο το γραφειο,οι γυναικες....
αστα να πανε,οτι του φανει του λολοστεφανη.
Και καλα αυτοι εχουν μαθει χρονια και ξοδευουν το δημοσιο χρημα σαν να ειναι δικο τους,περυσι δεν μας επρηζε ο υπουργος οικονομικων με διαφορες μαλακιες περι οικονομιας στα υπουργεια και τις σπαταλες στο δημοσιο που περιελαμβανε και μειωση των λογαριασμων?
Γιατι δεν τους ζηταει τωρα να τα πληρωσουν απο την τσεπη τους?


Μειωση ειναι τοσα εκατομμυρια δραχμες λογαριασμος?
Δηλαδη πριν τι λογαριασμους ειχαν?
Καθηστε εσεις μαλακες και πληρωνετε φορους,πως θα μαθει η μανταμ του τριτου οροφου ποσο κοστιζει να παει στην Αραχωβα για σκι με τις φιλες της?
Λες και το πληρωνει αυτη το τηλεφωνο που εχει ενσωματωθει και εχει γινει ενα με το αυτι της?
Οχι.
Εσεις το πληρωνετε.
Αυτοι και αυτες κανουν το χρεος μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: