Κυριακή, Μαρτίου 04, 2012

Δεν πληρώνουμε τίποτα! Να τους χρεοκοπήσουμε και να τους ανατρέψουμε τώρα!



Εμείς δεν θα μιλήσουμε σε καμία περίπτωση για την απόλυτη αποτυχία και κατρακύλα όλων των σχεδιασμών και των μνημόνιων, στη λογική ότι αυτά στόχευαν στο ξεπέρασμα της «κρίσης» από τη μία και στην …ανάπτυξη από την άλλη. Χορτάσαμε ανάπτυξη τα τελευταία τριάντα χρόνια. Βρεθήκαμε φτωχότεροι και χρωστάμε κι από πάνω.  Είναι απολύτως προφανές ότι ούτε προγράμματα εξυγίανσης είχε ανάγκη η χώρα, ούτε όλα τα υπόλοιπα, ούτε πολύ περισσότερο οφείλαμε σε κανέναν. Το «χρέος» έχει εισπραχθεί περισσότερες από δέκα φορές. 

 
Τα δημοσιονομικά μας επαρκούσαν και επαρκούν για την κάλυψη μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών.  Η χώρα είναι αυτάρκης και η παραγωγή μας επαρκεί. Κανένας δεν πρόκειται να πεινάσει.Η «κρίση χρέους» αποτελεί άλλη μια εφεύρεση του εγχώριου και διεθνούς κεφάλαιου προκειμένου να συνεχίσει και να αυξήσει την κερδοφορία του. Μαζί αποτελεί την κορύφωση των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών μεταξύ τους προκειμένου να επικρατήσουν οι ισχυρότεροι και σε αυτή το σχεδιασμό εμπλέκουν και χρησιμοποιούν τα κράτη μέσω του ξεπουλημένου πολιτικού και διοικητικού τους προσωπικού.  Ποιος δεν έχει γελάσει και δεν έχει συνάμα εξοργιστεί ακούγοντας τους καλοπληρωμένους παπαγάλους των ΜΜΕ να διατυμπανίζουν την πτώχευση καθημερινά ή τον κίνδυνο να συμβεί αυτή σε όλα σχεδόν τα κράτη του πλανήτη; Ποιες είναι αυτές οι πανίσχυρες αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης, μια χούφτα ανώνυμοι κεφαλαιοκράτες που μπορούν να ορίζουν τις τύχες όλου του πλανήτη;Ποια δύναμη μπορούν να αντιπαρατάξουν απέναντι στους λαούς που θα μπορέσει να μας νικήσει;

Αφορμή για να ξεκινήσουμε αυτή την ανάρτηση αποτέλεσε η πρόσφατη ενεργοποίηση του νόμου που προβλέπει κατασχέσεις  τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στο δημόσιο. Βρήκαν λοιπόν σε λογαριασμό φορολογούμενου 20 ευρώ(!) και τα κατέσχεσαν έναντι χρέους 6.500 που φέρεται να οφείλει ο συγκεκριμένος πολίτης (ας το έχουμε στα υπ’ όψη σε σχέση με τους πανηγυρισμούς ορισμένων, ότι τάχατες με απόφαση του ΣΤΕ δεν κόβεται σε κανέναν το ρεύμα).

Με τα χαράτσια, τους φόρους «αλληλεγγύης», τις εκατοντάδες  χιλιάδες πτωχεύσεις, τα νέα «αντικειμενικά κριτήρια», η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων θα βρεθεί σύντομα να «οφείλει» στο δημόσιο. Θα δεσμεύσουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς; Είναι γνωστό ότι ελάχιστοι αφελείς έχουν αφήσει τις ισχνές καταθέσεις τους ακόμα στις τράπεζες. Τώρα θα τρέξουν κι αυτοί για αναλήψεις.

Τι θα μας κατάσχουν μετά; Τα σπίτια; Τα αυτοκίνητα; Τους μισθούς και τις συντάξεις; Τα έπιπλα; Τα σκεύη της κουζίνας; Το σκύλο; Εμάς για να μας πουλήσουν σε σκλαβοπάζαρα;;;

Πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να συνεχίσουν την τρομοκράτηση της κοινωνίας;Μπορούν τα αρπαχτικά του μαύρου μετώπου να αναλογιστούν τι θα συμβεί όταν πολύ σύντομα εκατομμύρια πολιτών δεν θάχουν τίποτα περισσότερο να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους;;;

Από την άλλη εκατοντάδες μεγαλοφειλέτες και εταιρίες, όλα τα ΜΜΕ, αυτό το ίδιο το δημόσιο οφείλουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Κανείς δεν τους ενοχλεί. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει εκτός από το λαό; Τα δισεκατομμύρια βρίσκονται καλά κρυμμένα στα διεθνή θησαυροφυλάκια.

Καλούμαστε λοιπόν όλοι να ξεπληρώσουμε τα χρέη του κεφάλαιου και μαζί να μετατραπούμε σε σκλάβους προκειμένου να αυξήσουμε και την κερδοφορία τους.

Μπορούμε τώρα να τους σταματήσουμε; Ναι μπορούμε. Δεν θα περιμένουμε να βιώσουμε πρώτα την απόλυτη εξαθλίωση. Έχουμε ένα μοναδικό όπλο: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.  Δεν πληρώνουμε χαράτσια, δεν πληρώνουμε πρόσθετους φόρους, δεν πληρώνουμε φόρους που προκύπτουν από τα επαίσχυντα «αντικειμενικά κριτήρια», δεν πληρώνουμε για όλα τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά – τα απαιτούμε ελεύθερα και δωρεάν. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΩΤΟΙ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_102.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: