Τρίτη, Μαρτίου 20, 2012

updated: ένας ξεβαμμένος ήλιος, μια τρανταχτή απάτη και ένα βίντεο που καίει.


Θα ξεκινήσω πρώτα από το πιασάρικο της υπόθεσης και μετά θα περάσω στα πιο φιλοσοφικά. Θέμα μας, λοιπόν, τι άλλο, οι χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και το μαγείρεμα που έπεσε με τους αριθμούς της περιττής ψηφοφορίας. Το ενδιαφέρον δεν είναι ο αριθμός 200.000 έπαιζε ήδη από το μεσημέρι στα χείλη των δημοσιογράφων-μέντιουμ. Το ενδιαφέρον είναι αυτό που ανακάλυψε ο φίλος εκδότης Γιάννης Πλώτας και αφορά σε μια διαβολική αριθμητική σύμπτωση.









Όπως, λοιπόν, μετέδωσε το in.gr, στο 75,91% των εκλογικών κέντρων, ο Βενιζέλος προπορευόταν… του εαυτού του με 97,33%, με τα λευκά να είναι 3.653 (2,02%) και τα άκυρα 1.174 (0,65%). Προφανώς, τα λευκά και τα άκυρα δεν τα ανέφεραν ως ποσοστό, αλλά αν κάνεις τις πράξεις και τσεκάρεις και τα αποτελέσματα των βουλευτικών του 2007, βλέπεις ότι είναι ακριβώς τα ίδια, με ακρίβεια εκατοστού! Τυχαίο; Δεν νομίζω.



Σαν να μην έφτανε όμως αυτή η περίεργη σύμπτωση, ο @Mosxovas τουίταρε άλλο ένα παράδοξο, ένα εκπληκτικό λάθος σε μια απλή πρόσθεση ψήφων που βρέθηκε στην επίσημη (!) ανακοίνωση της ΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης). Σε αυτήν βλέπουμε ότι ο πρόεδρος Γιώργος Ανωμερίτης δεν μπήκε καν στον κόπο να επαληθεύσει ότι το 48.142 (Βενιζέλος) + 1,206 (λευκά) + 2.067 (άκυρα) δεν ισούται με 49.742, όπως γράφουν, αλλά με 51.415.



Σαν να μην έφταναν όμως ούτε αυτά, ενώ στο 25% των εκλογικών τμημάτων τα άκυρα ήταν 2.067, στο 75,1% των τμημάτων μειώνονται σε 1.174!! UPDATE: τελικά επρόκειτο για ορθογραφικό λάθος, αλλά και μετά τη διόρθωση πάλι λάθος τα κάνανε. Περισσότερα στο Κουτί της Πανδώρας.



Σαν να μην έφτανε όμως ούτε και αυτό (έλεος δηλαδή!!!), το ΣΚΑΪ στις 23.26 μετέδιδε ότι τα άκυρα ήταν 697 σε ποσοστό 50% των εκλογικών τμημάτων. Δηλαδή, ανακεφαλαιώνουμε: Στο 25% τα άκυρα είναι 2.067, στο 50% μειώνονται δραματικά στα 697 και στο 75,91% αυξάνονται –αλλά και πάλι όχι αρκετά- στα 1.174.



Με άλλα λόγια, οι άλλοτε μετρ της δημιουργικής λογιστικής που μας έβαλε στην ΟΝΕ και αργότερα στο ΔΝΤ μας απογοήτευσαν παταγωδώς. Περιμέναμε καλύτερο παιχνίδι από επαγγελματίες λωποδύτες τέτοιου βεληνεκούς και με τέτοια ιστορία.



Το θέμα όμως δεν είναι τα μαθηματικά. Το θέμα είναι η ξεκάθαρη νίκη ενός νέου και άφθαρτου πολιτικού, του Ευάγγελου Βενιζέλου, εις βάρος του αντιπάλου του, του αρχιεργάτη της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας, Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.



Με το σύστημα της παρθενορραφής, που εφάρμοσε πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη και στη συνέχεια οι Καμμένος, Καστανίδης, Κατσέλη κλπ, ο Βενιζέλος αυτοχρίστηκε ελπίδα του ΠΑΣΟΚ και –γιατί όχι;- και της χώρας ολάκερης, αφού δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ηγείται ενός πληθυσμού ισάριθμου με αυτόν του ΚΚΕ, παραληρώντας με ατάκες όπως “Οι ψηφοφόροι έδωσαν ισχυρό μήνυμα ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι εφικτός στόχος” μιλώντας για τις εκλογές που υπολογίζονται σε 2 μήνες (εκτός κι αν έχουν συμφωνήσει κάτι διαφορετικό).



Σε πιο απλά ελληνικά, εχθές όσοι προσήλθαν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ότι ο Βενιζέλος είναι ο πιο έντιμος, ο πιο ικανός, ο πιο άξιος, ο πιο πρωτοπόρος πολιτικός που έχει το κόμμα τους, συγχωρώντας του την πολιτική που ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια, την ίδια πολιτική για την οποία εκδιώχθηκε ο Παπανδρέου ως αποτυχημένος.



Η χθεσινή διαδικασία ήταν μια νίκη του σουρεαλισμού και μια ήττα των μαθηματικών και της δημοκρατίας. Δημοκρατία χωρίς επιλογές δεν είναι δημοκρατία, είναι εξωραϊσμένη ολιγαρχία και στο ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο πολίτευμα που έχουν υιοθετήσει εδώ και δύο δεκαετίες. Οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν κουμάντο επί Σημίτη (πχ Τσουκάτος), οι ίδιοι κάνουν και σήμερα.



Επιμύθιο: επειδή δεν θέλω να είμαι αγενής, θα συγχαρώ το νικητή Ευάγγελο Βενιζέλο με ένα δώρο. Ένα βίντεο όπου αποδεικνύει πόσο άξιος ΠΑΣΟΚος είναι. Μπένυ, είσαι η ελπίδα μας, πήδα-πήδα-πήδα μας. Το κάνεις ήδη καλά.









Read more http://stefivos.com/?p=3581

Δεν υπάρχουν σχόλια: