Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2012

Pimco: Το ελληνικό πακέτο σύντομα θα διαλυθεί


«Το ελληνικό πακέτο σύντομα θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη», υποστηρίζει ο Μοχάμεντ ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού οίκου ομολόγων παγκοσμίως, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Ο ίδιος προβλέπει επίσης ότι εντός του έτους η Πορτογαλία θα εξελιχθεί σε «δεύτερη Ελλάδα».









«Οι γέφυρες που χτίζονται στο πουθενά, κάποια στιγμή καταρρέουν», σημειώνει ο επενδυτής αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, την οποία, ωστόσο, περιγράφει ως «ένα μεγάλο ερωτηματικό».



Ο κ. ελ Εριάν εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθείται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι λανθασμένη και αναφέρεται ειδικά στην «επαπειλούμενη» αξιοπιστία των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες θα μπορούσαν, όπως εξηγεί, να λειτουργήσουν ως γέφυρες προς άλλους θεσμούς που έχουν την ευθύνη λήψης των πολιτικών αποφάσεων. Επισημαίνει πάντως ότι στην περίπτωση της Ιταλίας και της Ισπανίας αυτό φαίνεται να αποδίδει.



Ο επικεφαλής της Pimco εμφανίζεται βέβαιος ότι το πρώτο πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θεωρεί ότι η χώρα θα ζητήσει επιπλέον χρήματα, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα συζήτηση για την κατανομή των βαρών στην Ευρωζώνη. «Τότε οι χρηματαγορές θα γίνουν νευρικές. Η κατάσταση είναι δραματική», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. ελ Εριάν.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: