Τρίτη, Μαρτίου 06, 2012

Έκρυβαν τη σωτηρία της Ελλάδας


 Από τις αρχές του 2009 μόνος, σαν τον τρελό του χωριού, με αλλεπάλληλες εκπομπές στην τηλεόραση (Αθέατος Κόσμος στο Alter) φωνάζω ότι δεν είναι μόνο ο Πρίνος, που έτσι κι αλλιώς στερεύει στη Θάσο, που μας δίνει πετρέλαια, αλλά έχουμε τεράστια κοιτάσματα και στο Αιγαίο, αλλά κυρίως στο Ιόνιο, στη δυτική Ελλάδα, στο Πατραϊκό κόλπο.

Κι έχουμε ένα θησαυρό σε φυσικό αέριο νότια της Κρήτης. Και θυμάμαι τον Γιώργο Παπανδρέου σαν πρωθυπουργό του 2012 να βγαίνει στη Βουλή και να λέει με εκείνο το μειλίχιο υφάκι: «Δεν έχουμε πετρέλαιο και μην ακούτε τι λέει μία εκπομπή».


Και θυμάμαι τον ανεκδιήγητο Πάγκαλο να με ειρωνεύεται στη Βουλή με εκείνο το ανόητο: «Να μου φέρει ο Χαρδαβέλλας τα κλειδιά των πετρελαίων στο Καστελόριζο»

Κι εγώ μεν, δεν χρειάστηκε να του στείλω κανένα κλειδί γιατί ο λαός του έστειλε ήδη την περιφρόνησή του και το γιούχα του.

Τώρα όμως τρέχουν και δεν φτάνουν με τον ορυκτό μας πλούτο. Οι 8 μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου ερευνών για υδρογονάνθρακες έσπευσαν να δηλώσουν παρούσες στο διεθνή διαγωνισμό του υπουργείου Ενέργειας. Και σε ένα μήνα αρχίζουν οι έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ας το πούμε λοιπόν τώρα που επιτέλους μπήκαμε στο δρόμο της αλήθειας.

Μας έκρυβαν τη σωτηρία της Ελλάδας που υπάρχει στο υπέδαφός της.

Μας έκρυβαν ότι υπάρχει πλούτος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε υδρογονάνθρακες που η εκμετάλλευσή του θα μπορούσε να μας σώσει από τις δαγκάνες ΔΝΤ και Κομισιόν.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις το 2009 για την ύπαρξη του ελληνικού ορυκτού θησαυρού, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης έδωσαν σκληρή μάχη ψευδόμενοι ασύστολα, για να αποτρέψουν κάθε έρευνα αποκάλυψης του θησαυρού αυτού.

Και η απάντηση είναι ολοφάνερη:

 Για να φτάσουμε στο σήμερα να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά και να έρθουν τα κοράκια και να αρπάξουν τον ελληνικό θησαυρό.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: