Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

Ενα μικρο οδοιπορικο στην πολη

Και αφου παλι δεν κοιμηθηκα,εστειλα τρια βιογραφικα κατα τις 4 το πρωι και περιμενα να ξημερωσει,ο συγκατοικος εφυγε για την δουλεια του και εγω σηκωθηκα εκανα ενα πρωινο....στ'αληθεια σιχαινομαι να πιασω πηρουνι η πιατο μετα που ειδα την καρσαριδα τριων μετρων να πεταγεται μεσα απο το συρταρι σαν τον Τσακ Νορις....αηδιασα τα παντα.

Εφαγα αφου επλυνα οσα επιασα πριν και μετα και ντυθηκα να παω μια βολτα στην πολη,περπατησα με τα ποδια ως τον σταθμο του τραινου και ξεκινησα.
Μερος της διαδρομης προς το τραινο.
Αμεριμνοι παπαγαλοι τρωνε οτι βρουν.
Κατεβηκα μια σταση πριν απο την περιφημη γεφυρα του Συδνευ και πηρα τα ποδαρακια μου να την περασω με τα ποδια,μαζι με μενα το κανουν χιλιαδες καθε χρονο αυτο το περασμα.
Αυτα και πολλα αλλα βλεπεις σε αυτη την βολτα,το πλεγμα το εχουν βαλει για να μην πηδανε οσοι θελουν να αυτοκτονησουν στην θαλασσα απο την γεφυρα,εκει σε αυτον τον διαδρομο τρεχουν και οι αθλουμενοι,επειδη ομως πιο κατω εκαναν εργα ειχαν βαλει αυτο.
Ετσι περασα την γεφυρα και εκανα μια βολτα στην περιοχη που λεγεται Circular quay,απο εκει φευγουν ολα τα φερρυ και τα τουριστικα πλοια που κανουν τις μετακινησεις ευκολοτερες με τα προαστεια που συνορευουν με το λιμανι και το ποταμι που φτανει ως το Παρραματα.
Πηρα ενα λεωφωρειο και εφτασα στο κεντρο του CBD Central bussiness district,οχι οτι ηταν μακρυα αλλα με την καρτα εχω την δυνατοτητα να παιρνω οποιο μεσο θελω,εκει ηπια ενα καφε,τρια δολλαρια,δηλαδη 2,40  ευρω και συνεχισα χαζευοντας την πολη.
Εκει στην κινεζικη συνοικια πεινασα και ανεβηκα στο εκπτωτικο εμπορικο κεντρο...αυτο με τα κοκκινα μπαλονια κι εφαγα με 10  ευρω τοσο ρυζι με γαριδες που βαρεθηκα να τρωω,τοσο δεν δινουμε και στην Ελλαδα για ρυζι με γαριδες....king prawns?
Δεν περναω και ασχημα για ανεργος θα πειτε,οκ και τι να κανω,ειμαι που ειμαι χαλια να κατσω και μεσα να παθω χειροτερα?
Το οδοιπορικο τελειωσε με μια βολτα σε ενα χωρο που λεγεται Darling Harbour,εκει παληα ηταν τα ψαραδικα της πολης,δειτε τι ειναι τωρα.
Μετα απο τοση ασχημια δεν θα ξαναπατησω στην πολη,πηρα το τραινο και επεστρεψα στο εππινγκ,περασα απο το σουπερ μαρκετ και ειχε προσφορα τα ακτινιδια.....3 για δυο δολλαρια ελεγε....νομιζα κι εγω 3 κιλα για δυο δολλαρια και πληρωσα 7 για εξη ακτινιδια,ηταν τρια ακτινιδια για δυο δολλαρια,κατακλοπη,θα διαμαρτυρηθω.
Οταν εφτασα στο σπιτι σκεφτηκα να αλλαξω ονομα στο ιστολογιο και να το κανω απο Ελλαδα η χωρα του τιποτα....Αυστραλια η χωρα των παντα,μετα σκεφτηκα οτι παντα εχει μονο η Κινα και δεν γινεται να κανω τετοιο λαθος.
Ο γατος ειχε λυσαξει στην πεινα και εγω σαν φιλοζωος δεν αργησα να του την ικανοποιησω.
Μαλιστα του εβαλα και παραπανω γιατι ειδα οτι το προηγουμενο βραδυ ειχε κανει κοματια και ξεμαλλιασει ενα τεραστιο αρουραιο τον οποιο ομως τον αφησε να κειτεται μπροστα στην πορτα,στο γρασιδι....εχω αηδηασει να πουμε.......

2 σχόλια:

Voutyro είπε...

Καλά όχι και η χώρα των πάντα. Εκτός από όσα λέω ότι δεν έχει εδώ: http://notaper.blogspot.com.au/2012/03/blog-post.html

Δεν έχει επίσης μούλτι και γκαζάκια. Και φρέντο. Αλλά νταξ, δε θα γκρινιάξω άλλο, θα τα γράψω στο δικό μου.

ΗarryTsopanos είπε...

Ναι δεν εχει φρεντο δικιο εχεις...