Σάββατο, Απριλίου 10, 2010

Ζητιανια

Ειναι οδυνηρο να περπατας στους δρομους και να βλεπεις τοσους πολλους ανθρωπους να ζητιανευουν,παντα υπηρχαν ζητιανοι στην πολη,παντα σε κεντρικα κυριως σημεια εβλεπα ανθρωπους που δεν ηξερα καλα-καλα αν ειχαν πραγματικη αναγκη για αυτο που εκαναν.

Τωρα που τα πραγματα εχουν σφιξει οι ζητιανοι εχουν γεμισει και τις συνοικιες,δεν ξερω αν εχουν φτασει στο Καστρι η στην Εκαλη αλλα εδω στον Κολωνο εχουν φτασει.

Κυριως μεγαλες γυναικες φτωχα ντυμενες να παρακαλανε για ενα τσουρεκι εξω απο την πορτα του φουρνου,σου κομματιαζει την ψυχη αυτο το θεαμα και σε κανει να σκεφτεσαι ακομη πιο απαισιοδοξα το μελλον που ειναι πλεον παρον.

Την ιδια στιγμη μιλωντας με μια φιλη μου που εργαζεται σε καταστημα που προσφατα ανοιξε ο πρωην φοροδιαφευγων και εισφοροδιαφευγων εργοδοτης μου στο Κολωνακι....(ναι μην ανησυχειτε αυτοι πλουτιζουν εμεις την πληρωνουμε)...με πολυτελη γυναικεια ενδυματα,υποδηματα και τσαντες,μου ελεγε για ανθρωπους που αγοραζουν ρουχα αξιας 20.000 ευρω,ε αυτο δεν ειναι θεια δικη,ειναι θεια καταδικη,να μεγαλωνουν τα πλουτη τους οι απατεωνες και να φτωχαινει καθε μερα ο κοσμος,κοσμακης οπως μας λενε και οι του κυνοβουλιου.

Αλοιμονο αλλα θα χειροτετεψει κι'αλλο,και το χειροτερο ειναι οτι ενω μιλανε για τον πολιτη δεν εχουν κανει ουτε μια κινηση για να αποδειξουν οτι ενδιαφερονται για αυτον.

Πολιτικοι απατεωνες,μονο με λογια που και αυτα δεν ξερουν να τα προφερουν,αυτοι ειναι και ας το καταλαβουμε πλεον,με αυτους που διαλεγουμε καθε φορα ας μην ελπιζουμε τιποτα καλυτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: