Τρίτη, Απριλίου 27, 2010

Δημοκρατιες που φοβουνται τον λαο τους


Πριν απο καθε εκλογικη αναμετρηση ολοι οι χαραμοφαηδες ειναι στους δρομους με ψηφοδελτια και χαιρετανε τον κοσμο χαμογελωντας,δινουν υποσχεσεις,απολογουνται οτι δεν εχουν φταιξει αυτοι,υποσχονται σεβασμο προς τους πολιτες,υποσχονται την Αρτα και τα Γιαννενα.

Την επομενη των εκλογων καθε φορα το ιδιο.

Κλεινονται σε φρουρουμενα γραφεια,με δεκαδες παρατρεχαμενους και κανουν μηνες να καταλαβουν τι τους γινετε ενω συγχρονως ριχνουν ολα τα βαρη στους προηγουμενους κυβερνητες.

Αρχιζουν οι εριδες για τους υπουργικους θωκους,και οταν τελειωσει και αυτο το παιχνιδι αντι να σκεφτουν το γενικο καλο της χωρας αρχιζουν να σχεδιαζουν νομοσχεδια για το καλο των φιλων και χρηματοδοτων τους.

Ολες οι υποσχεσεις ξεχνιονται και οταν καποιος τους υπενθυμιζει τι ελεγαν προεκλογικα παντα εχουν τον ηλιθιο τροπο να απαντανε αλλα'ντ αλλα της παρασκευης το γαλα.

Εχοντας καταστρατηγησει το συνταγμα που προβλεπει δημοψηφισμα για σοβαρα θεματα,εχοντας υποοσχεθει αλλα και πραγματοποιωντας αλλα ποτε δεν ενοιωσαν την απαιτηση του λαου για κατι τετοιο.

Την τελευταια διαχειρηση δεν πιστευω να την ψηφισαν οσοι την ψηφισαν για αυτα που τωρα κανει,δεν γραφει τιποτα στο προγραμμα της ουτε στις προεκλογικες της εξαγγελιες για οσα κανει τωρα.

Οποτε ειναι παρανομη.
Δεν εχει εξουσιοδοτηση απο τον λαο να πραξει οσα πραττει.

Και ομως τα πραττει με ασφαλεια γιατι ποτε κανενας πολιτικος σε αυτην την χωρα δεν εχει παει φυλακη για τα εγκληματα που εχει διαπραξει σε βαρος της.

Αν ηξεραν οι πολιτικοι οτι για εγκληματα κατα της πατριδας θα παθαιναν οτι επαθαν και οι δικτατορες του 1967 τοτε θα το σκεφτοντουσαν διπλα πριν κανουν οσα εχουν κανει τοσες δεκαετιες>

Οι Δημοκρατιες που φοβουνται τον λαο,δεν πρεπει να ονομαζονται δημοκρατιες.

Κανουν κακο στην ιστορια και στο οραμα αυτων που δημιουργησαν την εννοια της λεξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: