Παρασκευή, Απριλίου 23, 2010

Βουρκος


Ακρα του τάφου σιωπή. Παραλυσία νεοελληνική. Ολων των κρατικών μηχανισμών. Ολων σχεδόν των θεσμών. Επί της ουσίας τίποτε δεν άλλαξε. Κανενός το αφτί δεν ίδρωσε. Ολοι μαζί πορευόμαστε προς την καταστροφή. Διαπιστωμένο από την πραγματικότητα την καθημερινή. Από τη μία οι παρήγορες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.
Από την άλλη σαπίλα, διαφθορά, διαπλοκή, παρακμή. Γι΄ αυτό οι ξένες αγορές πέταξαν το σχέδιο του Γιώργου και της σταθερότητας σαν κουρελόχαρτο. Παράδειγμα; Γνωστός μου επιχειρηματίας μού αποκάλυψε ότι η...



... Πολεοδομία τού ζήτησε τα ίδια τα γνωστά νταβατζιλίκια. Γιατί δεν τους κάρφωσε; Μα γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν να τραβάει αυτός και όχι οι επίορκοι ορθοπεταλιά στον ανήφορο. Μία η γιατρειά. Με διαδικασίες ιλιγγιώδους ταχύτητας. Ανοιγμα των λογαριασμών. Ολων των εφοριακών. Ολων των υπαλλήλων των πολεοδομιών. Και όποιος από το δυάρι κατέληξε με εξοχικό να φιγουράρει να δημεύεται η περιουσία του και πίσω από τα σίδερα της φυλακής να αγναντεύει τη βίλα του.


Το ίδιο και για τους τριακόσιους του πολιτικού συστήματος. Δανίκα, έζεχνε η ανάσα σου. Τώρα από πού τα πήρες και μου παριστάνεις τον πλούσιο και τον άνετο; Στο κράτος τα εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα του Δανίκα. Στον εισαγγελέα ο φάκελος του Δανίκα. Εξω από τη Βουλή ο Δανίκας. Εγινε; Οχι. Θα γίνει; Οχι. Γιατί όχι; Δεν ξέρω. Υποθέτω. Υπόθεση πρώτη, Από ανικανότητα. Τότε να μας αδειάσουν τη γωνιά, γιατί ο τόπος δεν αντέχει άλλο πια.

Από βλακεία. Ακόμη χειρότερα. Από ομερτά; Τότε πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, παιδιά. Το συμπέρασμα ανατριχιαστικό. Η Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση επειδή αυτός ο πολιτικός το τομάρι του θέλει να γλιτώσει. Καμιά διακοσαριά του Κοινοβουλίου μαζί με παρατρεχάμενους και αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους διαπλεκόμενους μας σπρώχνουν στου Χάρου την αγκαλιά. Φιλοτομαρισμός, αρχομανία, προστασία, ραδιουργία, αναλγησία. Η χρεοκοπία πρωτίστως αξιακή. Οταν αφήνουμε τον βούρκο να μας οδηγεί, τότε βούρκος η χώρα. Βούρκος όλοι εμείς!

Δημητρης Δανικας

www.ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: