Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

Το νομιμο ειναι και ηθικο?


Αυτο μας θυμιζει την προηγουμενη διαχειρηση της χωρας,καποιον που δικαιολογηθηκε οτι καθε νομιμη πραξη ειναι και ηθικη,καποιον που τιποτα αλλο δεν προσφερε σε αυτην την χωρα παρα μονο ανεχθηκε και καλυψε πραξεις"νομιμες"και τις χαρακτηρισε και ηθικες.

Και αυτο μας φερνει σημερα στην κατασταση που βρισκομαστε,ολοι επι τοσα χρονια οι κυβερνουντες νομιμα ψηφιζαν νομους.
Το ερωτημα ειναι αλλο....

Ειχαν καμμια ηθικη οι νομοι αυτοι?

Οταν επι 35 χρονια κρατας εναν ολοκληρο λαο υποδουλο σε μια πολιτικη ανεξαρτητα ποιο κομμα κυβερνουσε.
Η διαφορα ηταν μηδαμινη,η πολιτικοι απλα ηθελαν να κρατανε τον λαο χωρισμενο σε ταχα "αριστερους"και"δεξιους"οι πολιτικες τους ομως ηταν παρομοιες.

Νομιμο μεν αλλα ειναι ηθικο να ζουν εκατομμυρια ανθρωποι κατω απο τα ορια της φτωχειας οταν μια ελιτ πλουτιζει ασυστολα και επιβαλλει ακομη χειροτερους νομους εναντια στον υπολοιπο πληθυσμο?

Νομιμο αλλα ποσο ηθικο ειναι να αφηνονται διοικητες,υπουργοι και υφυπουργοι να πρατουν κατα την διαθεση τους και να υπογραφουν επιζημιες για την πατριδα αποφασεις?


Νομιμο αλλα ποσο ηθικο ειναι να κλεινουν στην φυλακη καποιον που εκλεψε μικροποσα οταν κυκλοφορουν ελευθεροι ολοι οσοι εχουν κτισει παλατια η εχουν καταχραστει διςεκατομμυρια απο τον πλουτο της χωρας?

Νομιμο ναι αλλα ποσο ηθικο ειναι να κυνηγαει το κρατος μικροοφειλετες οταν εις γνωση του αφηνει εκατονταδες επιχειρηματιες με τους οποιους συναλλασετε να κατακλεβουν με φοροδιαφυγη και εισφοροδιαφυγη?

Τελικα οσοι εχουν νομοθετησει τοσα χρονια με βαση ποια ηθικη αφησαν ενα συστημα να αλωσει και να καταστρεψει καθε υγιες κυταρο της κοινωνιας μας?

Και τι ηθικη περιεχουν οσα μετρα παρθηκαν το τελευταιο εξαμηνο καθως και οσα θα παρθουν σε λιγες ημερες?

Τιμωρειται καποιος απο οσους καταφεραν αυτη την καταπτωση?
Παει φυλακη καποιος απο οσους κατακλεψαν η εστω γνωριζαν και αδιαφορησαν?

Οσο και να βγαινουν και να ζητουν συγνωμμη η αποψη του κοσμου θα παραμεινει στο οτι ειναι τελειως ανηθικη και αναξιοπρεπης η δομη και η λειτουργια αυτου που ονομαζουμε Ελληνικη Δημοκρατια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: