Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

Τα τρια κακα της μοιρας μας

Λαοι,λαοι εχουν ριζικο
Λαοι,λαοι εχουν μοιρα
μα τον δικο μας τον λαο
τον εφαγε η ψειρα.
Παραφρασμενο συγχρονο γνωμικο απο την ταινια ..Το κλαμμα βγηκε απο τον Παραδεισο.

Ετσι ειναι τελικα,τι να θυμηθω τι να ξεχασω που λεει ενα τραγουδι απο την συγχρονη Ελληνικη πραγματικοτητα,την ζουμε ολοι μας,την αντεχουμε,προσπαθουμε να δουμε το τελος στην ακρη του τουνελ και δεν το βλεπουμε.

Θυμηθειτε και εσεις ολος τις υποσχεσεις που ακουσαμε τοσες δεκαετιες,υποσχεσεις ακουσαμε αλλα την αληθεια την βλεπουμε στην καθημερινοτητα μας.
Θυμαστε εκεινο το....περι συγκλισης μισθων?
Κι'εγω το θυμαμαι,εγινε ποτε πραγματικοτητα αυτη η υποσχεση?
Φυσικα και οχι,συγκλιση μισθων εκαναν μονο στους δικους τους μισθους,καλοτρωνε,καλοπινουνε και εμεις κοιταμε απο το πεζοδρομιο,εκει αξιζουμε στο πεζοδρομιο.

Του πεζοδρομιου μια ζωη ο λαος,για τα δικαιωματα του,και παντα απο κοντα η εκαστοτε αντιπολιτευση να σιγονταρει στα δικαια μας,μεχρι να γινει κυβερνηση,μετα εβλεπε το αδιεξοδο το οποιο παντα ηταν απο την δικη μας μερια,απο την δικη τους ολα φωτεινα και ανετα.

  Η δημοκρατια των ολιγων τα καταφερε,στηλωθηκε μετα στα ποδια της και ειδε οτι εκτος απο το να μας κοροιδευει μπορει να πλουτισει,και αυτο το καταφερε,αλλα οσο τρως τοσο περισσοτερο πεινας,δεν την φτανουν οσα εχει πλεον,θελει και τα υπολοιπα,τα θελει ολα.

Ηθελα να ξερω αφου αγαπανε τοσο πολυ τον λαο γιατι δεν δοκιμαζουν να ζησουν και εκεινοι με τον τροπο που μας επιβαλλουν να ζουμε εμεις?
Γιατι δεν μειωνουν τους μισθους τους στα επιπεδα των εργαζομενων ωστε να δειξουν οτι μας συμπαραστεκονται?
Λενε θα φτωχυνουμε ολοι,οταν λες ολοι και εννοεις εσεις...δεν ειναι ολοι ομως.
Και τα ταξιδακια τους τα εχουν,να πηγαινουν να βλεπουν ταινιες στο Παρισι,συγνωμη δεν εχει βιντεο κλαμπ στην γειτονια σας?
Θα σας πληρωνουμε και τις καποτες που μας πηδατε δηλαδη?
Και τους συμβουλους τους απο 50 και πανω ο καθενας,σκεπτομαι τι τους θελουν τους συμβουλους?
Ανετα δεν καταστρεφουν την χωρα και μονοι τους,να μου πεις αυτοι τους πληρωνουν?

Και ειναι τοσο τσιγγουνηδες που και εναν καφε σε εμας τον χρεωνουν 10 χιλιαδες ευρω αγαπη μου...δεν σου φτανουν και σου πληρωνουμε και τους καφεδες?

Ανικανοι,φτωχομπινεδες και κακομοιρηδες,αυτο ειναι,αυτοι αποφασιζουν,αυτοι υπογραφουν,ποιος θα τους ελεγξει?
Και ο τιμιοτατος διαχειριστης μας που θρεφει ολους τους συγγενεις του και την μκο της μαμας του δεν μπορει να κανει λιγη οικονομια?
Ας δωσει τις επιχορηγησεις της μαμας σε κανεναν ανεργο,σε κανενα φτωχο,τι θελει η μαμα τις επιχορηγησεις στην ηλικια της,για λιφτινγκ τις χρησιμοποιει.
Διοτι εργο δεν παραγει αλλα τα λεφτουδακια μας τα τσεπωνει.
Χρεωμενα κομματα ως τον λαιμο προσπαθουν να μας πεισουν οτι θα βαλουν σε ταξη την οικονομια της χωρας,ρε δεν πατε να πνιγειται ολοι μαζι να γλυτωσουμε λεω εγω.

Τα τρια κακα της μοιρας μας ολοι τους και τελικα, κατι ξερανε στην Τροια οταν λεγανε το γνωστο

Φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντας.

Λεφτα δεν ειπε οτι υπαρχουν?
Αυτο παθανε κι'εκεινοι και παει η πολη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: