Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

Υπουργειο φοροδιαφυγης

Χρονια γραφω για την ανικανοτητα του γνωστου υπουργειου της πλατειας Συνταγματος,εχουν περασει απο εκει κομματικοδιαιτοι απο ολα τα κομματα,απο την εποχη της νουδου εως και σημερα δεν εχει αλλαξει τιποτα,μα τιποτα,και η σημερινη παραιτηση του γενικου γραμματεα του υπουργειου αποδεινκυει την ανικανοτητα να μαζεψει ο ελεγκτικος μηχανισμος τους  φορους.

Και δεν ειναι παραξενο αυτο,διοτι με τα ιδια σαπια εργαλεια που στο παρελθον τα οικονομαγανε για να σβηνουν παραβασεις δεν ειναι δυνατον να καταπολεμησεις ενα τοσο μεγαλο προβλημα,και δεν αλλαξαν τιποτα,η νοοτροπια ειναι η ιδια,και χειροτερη και την αντιμετωπισα προσφατα στην επισκεψη μου στο γνωστο αντρο που ονομαζεται σδοε.

Και η αληθεια ειναι οτι δεν τους ενδιαφερει να καταπολεμησουν την μεγαλη φοροδιαφυγη,τους αρκει που πιανουν κανεναν ερημο μικρο εμπορο η τιποτα χαζους εισαγωγεις,τους μεγαλους....και εννοω μεγαλους κλεφτες δεν τους πιανουν,και οταν τους πιασουν ....εχουν τροπο και τους αφηνουν.

Αυτη η κατασταση αν δεν αλλαξει και δεν ξηλωθει το αποστημα που υπαρχει μεσα στον οργανισμο αυτο δεν προκειται να διορθωθει,ας λενε οτι καταπολεμανε την φοροδιαφυγη,ας λενε οτι θελουν.

Η ανικανοτητα τους υπερισχυει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: