Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Οι προσφυγές κι' οι πρόσφυγες

Εδω και εναν χρονο περιπου η χωρα εχει προσφυγει στο ΔΝΤ για οικονομικη βοηθεια,μας ανακοινωθηκε μια ομορφη μερα απο το Καστελοριζο,εκει στην ομορφη αυτη γωνια της Ελλαδας ο διαχειριστης μας φορωντας σημειολογικα μια μωβ γραβατα μας υποσχεθηκε οτι θα μας παει στην Ιθακη.

Εμεις εδω που ζουμε θελουμε να παραμεινουμε,γινεται καθε μερα και δυσκολοτερο,η προσφυγη αυτη καθε αλλο παρα στην Ιθακη μας πηγε ομως,περασαν 10 μηνες και εμεις αντι να εχουμε μισοφτασει βρισκομαστε ακομη εδω,μην σας πω οτι ειμαστε και πιο μακρυα απο το νησι.

Δεκα μηνες προσπαθει να βαλει μπρος την μηχανη του καραβιου,μια φταιει το ενα,μια φταιει το αλλο το καραβι γερνει ποτε απο την μια μερια και ποτε απο την αλλη,αλλα να παρει μπρος δεν περνει.
Λογικο ειναι αυτο διοτι αν προσλαβεις ανεπαγγελτους και τους ντυσεις ναυτες δεν σημαινει οτι εχουν και την ικανοτητα να κουνησουν το καραβι,απλως περιφερονται ντυμενοι με τα ωραια ναυτικα τους καπελα και κοκορευονται ενω οι επιβατες απο την πεινα τρωνε τα σχοινια και τα καταρτια.

Βλεποντας ο καπετανιος οτι το πραγμα δεν τσουλαει εκανε και αλλη προσφυγη,στην Ε.Ε. αυτη την φορα,να μας αφησει λιγο πανι να πλευσουμε και εμεις διοτι ετσι οπως παει το καραβι θα βουλιαξει,νικη μεγαλη την χαρακτηρισε την αποφαση,νικες ακουω αλλα αποπλου δεν βλεπω,επιασε και μποφωρ και απαγορευτηκε να φυγει το πλοιο,μας ειπαν θα παρει περισσοτερο χρονο να φτασουμε,οκ με τετοια τεχνολογια θα επρεπε να ειχαμε μια εναλλακτικη ομως.

Ακομη και ο Οδυσσεας εκανε λιγοτερο χρονο να φτασει στην Ιθακη,και ουτε το πλοιο μας ειχε ουτε τους ναυτες τους εκατονταδες,οποτε τι συμπερασμα βγαζετε?

Η ο καπετανιος και οι ναυτες φταινε.... η το καραβι.

Οι επιβατες εξαλλοι με την αργοπορια αποφασισαν οτι ακρη δεν βγαινει,απο λογια και υποσχεσεις ακουσαν πολλα,αλλα να κανει 30 χρονια να φτασει το καραβι στο νησι δεν το ειχαν ξανακουσει.
Σιγα-σιγα οι περισσοτεροι απο αυτους ξεμπαρκαραν,και αποφασισαν οτι θα ηταν καλυτερα να μετοικησουν σε αλλη χωρα,με αλλο μεσον και οχι καραβι.

Ειχαν κουραστει απο τις προσφυγές,καλυτερα να πηγαιναν εκεινοι πρόσφυγες.
Aσε που το καραβι εχει γεμισει ηδη πρόσφυγες απο αλλα καραβια,σε λιγο θα πεφτουμε απο τα φινιστρινια.
Καπετανιο....δεν σε παιρνει μην το ζοριζεις αλλαξε ροτα,για Τιτανικο μιλαγες και θα το καταφερεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: