Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

Δεσμωτες,δεσμιοι και δεσμά

Οι εθνικες κυβερνησεις μας τελειωσαν,απο φετος αποφασιστηκε καθε τοπικη διαχειριση να παρουσιαζει καθε χρονο τις δεσμευσεις της για την επομενη χρονια.
Φυσικα ολες αυτες οι δεσμευσεις θα πρεπει να ειναι αναλογες με αυτες που συμφωνηθηκαν με το συμφωνο για την στηρηξη του εωρω,δηλαδη δεν μπορει μια χωρα να κανει πλεον δικη της οικονομικη πολιτικη και βασει αυτης να βλαπτει μια αλλη ευρωπαικη χωρα.


Γραφει:
H σαφέστατη διατύπωση του Συμφώνου για το Ευρώ στο τέλος του, αφού έτσι αναφέρει λεπτομερειακά πληθώρα υποδείξεων σε όλους τους τομείς, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών: «Η επιλογή των ειδικών μέτρων της πολιτικής που θα εφαρμόζεται θα παραμείνει ευθύνη κάθε χώρας, αλλά η επιλογή θα καθοδηγείται από το ότι θα λαμβάνονται ιδιαιτέρως υπόψη τα θέματα που προαναφέρθηκαν. Αυτές οι δεσμεύσεις θα αντανακλώνται επίσης στα Εθνικά Προγράμματα Μεταρρυθμίσεων και τα Προγράμματα Σταθερότητας που θα υποβάλλονται κάθε χρόνο και τα οποία θα αξιολογούνται από την Κομισιόν, το Συμβούλιο και την Ευρωομάδα» υπογραμμίζεται στην απόφαση.
Ούτε... νομαρχιακά συμβούλια να ήταν οι εθνικές κυβερνήσεις δεν θα είχαν τόσα πολλά όργανα από πάνω τους να τις ελέγχουν!
Το αργότερο πάντως μέχρι τα τέλη Απριλίου, όλες οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να παρουσιάσουν τον κατάλογο των δεσμεύσεων που θα αναλάβουν για τον πρώτο χρόνο που θα διαρκέσει από τον Ιούλιο ως τον Ιούνιο του 2012.
Του Γιωργου Δελαστίκ απο το Εθνος.

Και ετσι θα εχουμε κυβερνησεις που θα ειναι υποταγμενες σε μια υπερκυβερνηση,δεσμωτες δηλαδη,και εμεις σαν αβουλα προβατα θα πρεπει να απευθυνομαστε στο Βερολινο η τις Βρυξελλες για να κανουμε παραπονα.

Τοτε για ποιο λογο θα ψηφιζουμε καποιους που τελικα δεν θα μπορουν να παρουν καμια αποφαση και θα πληρωνουμε αχρηστους να μας λενε τι ειπε η Μερκελ οτι θα κανουμε?
Δεν ειναι φθηνοτερο να παρουμε ενα Γερμανικο λεξικο και να μεταφραζουμε τις αποφασεις μονοι μας?
Γιατι να πληρωνουμε σαν μεταφραστες τους δικους μας διαχειριστες?
Ακριβοι δεν ειναι για την ελαχιστη υπηρεσια που θα προσφερουν?

Δεσμωτες των λαων οι κυβερνησεις τους,δεσμιοι οι λαοι στις αποφασεις που θα χειροτερευουν την ζωη τους καθημερινα,δεσμα οικονομικης εξαθλιωσης για ολους μας.
Καλως ορισατε στο ξεκινημα της παγκοσμιας διακυβερνησης.

Δεν το ελεγε ο διαχειριστης μας?
Χρειαζοματε παγκοσμια διακυβερνηση και την χρειαζομαστε γρηγορα.
Τι περιμενεις απο υπαλληλους,πρωτοβουλιες εθνικες?

Δεν υπάρχουν σχόλια: