Κυριακή, Απριλίου 17, 2011

Το μαχαιρι θα φτασει στο κοκκαλο....σας

Ανυποχωρητος και αδιστακτος θα προχωρησει μετα τις εορτες στην αποφαση του να περικοψει και να παρει απο οπου μπορει,ξερει οτι δεν θα ειναι ευκολο,δεν εχουν μεινει και πολλα.

Μου προκαλει μεγαλη εντυπωση η αποφασιστικοτητα του,ειναι σαν καποιοι να του εχουν εγγυηθει οτι οτι και να κανει θα τον στηριξουν,οτι και να κανουμε θα το αντιμετωπισουν,και απο πισω του ο συφερτος της παρεουλας του,ο κολλητος του που απο την μια αποφασιζει την φτωχεια των αλλων μετα την αποφαση τρεχει να ξοδεψει 150 χιλιαδες ευρω για ενα ταξιδι στην Αμερικη και παιρνει μαζι και τους συγγενεις του για βολτα,ο αλλος που κοβει τα φαρμακα απο τα νοσοκομεια και την νοσηλεια απο τους ασθενεις ζηταει να σταματησουν τελειως οι προσληψεις στο δημοσιο εως οτου ξεπερασουμε την κριση,δεν μας λεει ομως ποσο κοστιζουν στον προυπολογισμο οι συμβουλοι του.

Μονοπλευρη λιτοτητα παλι,την ζησαμε δεκαδες χρονια,τωρα δεν ειναι ομως μονο λιτοτητα,ειναι μονοπλευρη φτωχεια,ειναι η εξαθλιωση ενος μεγαλου κομματιου του λαου.

Και ελαχιστα τους νοιαζει,απλα το αναφερουν καθε τοσο οτι τους νοιαζει μηπως και το πιστεψει κανεις,και συνεχιζουν τις περικοπες,τις αυξησεις,την φτωχοποιηση της χωρας.
Και βρηκανε παλι θυμα να τραβηξουν την προσοχη του κοσμου,ο Ακης,τοσα χρονια δεν το ηξεραν,τωρα το μαθανε,μας κοροιδευουν και γελανε με την ηλιθιοτητα μας να καθομαστε και να τους ακουμε αμιλητοι.

Στεναχωριουνται φυσικα διοτι δεν μπορουν να περπατησουν στον δρομο,δεν μπορουν να πανε στα ελιτιστικα εστιατορια που πηγαιναν παλια να φανε,φοβουνται την αγαπη του κοσμου,αληθεια αν τους αγαπαει ο κοσμος και τους στηριζει γιατι φοβουνται?

Ναι μας το υποσχεθηκε,λεφτα υπαρχουν,παμε μαζι,για τον εργασιακο μεσαιωνα που ελεγε οτι υπαρχει,για τους αδυναμους,το υποσχεθηκε σε ολους.
Το μαχαιρι θα φτασει στο κοκκαλο.

Δεν μας ειπε ομως οπως σε ολα τα αλλα τι εννοουσε.
Εμεις πιστεψαμε οτι θα μπει στο κοκκαλο των κλεφτων.
Οχι στο δικο μας οπως σχεδιαζε εκεινος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: