Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

Ενα πιλαφι σκετο παρακαλω

Την ομιλια του διαχειριστη μας δεν την ειδα,λιγο πηρε το αυτι μου καθως καθομουν εκει στο νοσοκομειο περιμενοντας να ερθει το φαγητο να ταισω την μητερα μου,ακουσα μια περιληψη στο δελτιο των μια......και δεν ξαφνιαστηκα.

Ενα αναμασημα απο υποσχεσεις,μπλοφες,παλαια ρητα και ανοητες προτροπες οτι θα τα καταφερουμε,φυσικα μιλησε παλι για τους αδυναμους την ιδια ωρα που σχεδιαζει να κοψει τα προνοιακα επιδοματα και το επιδομα ανεργιας και αυτο ηταν ενα ακομη δειγμα οτι αυτος ο ανθρωπος ειναι και ζει εκτος πραγματικοτητας.

Φυσικα ο διαχειριστης επι των οικονομικων ξεχασε την υποσχεση του οτι αν χρειαστει να παρουμε αλλα μετρα θα ειναι αποτυχημενος και θα πρεπει να παραιτηθει και καθοταν αμιλητος και ακουγε μαζι με τα υπολοιπα προβατα τις δηλωσεις συμπαθειας προς εναν κατεστραμενο λαο που εκφωνουσε ο μεγας Βεζυρης.

Το χειροτερο ειναι οτι ουτε αυτα θα ειναι τα τελευταια μετρα,με προχειροτητες και συγκαλυψεις δεν λυνετε ενα τετοιο προβλημα,εδω θελει οραμα και εκεινος αν και οραματιστης της 79ης θεσης μαλλον εχει χασει αυτο το χαρισμα εδω και καιρο.

Το μονο που δεν μας ανεφερε ηταν για την διαφανεια που τοσο επιθυμει και την πατατα των εξεταστικων επιτροπων,επισης δεν ανεφερε κανενα μα κανενα μετρο που θα ανακουφισει τους αδυναμους που τοσο συμπαθει εδω και 18 μηνες.
Διοτι ολα αυτα τα μετρα δεν θα τα πληρωσουν οι πλουσιοι φιλοι του ουτε οι τραπεζες στις οποιες απλοχερα εχει χαρισει δισεκατομμυρια και εκεινες τα κανουν ρολο και τα χωνουν απο πισω τους.

Εμεις θα τα πληρωσουμε,οι υπολοιποι απο τους οποιους εχει ηδη στερησει το δικαιωμα για μια καλυτερη ζωη.

Ο απολογισμος του για τους μηνες που περασαν ηταν επιοικως αστειος,νικες και επιτευγματα θα τα θεωρουσαμε αν δεν χρειαζοταν να παρουν και αλλα μετρα,αλλη μια αποδειξη οτι πλεει σε πελαγη ευτυχιας με το κανω του και αδιαφορει παντελως για τις επιπτωσεις των μετρων που ειχε παρει στον λαο.

Ο παγκοσμιος κυβερνητης μας εχει εναν και μοναδικο στοχο,να μην χασουν οσοι επενδυσαν ουτε ενα σεντς,ο λαος πολυ ελαχιστα τον ενδιαφερει,εξ'αλλου τι να τον κανει εναν τετοιο διεφθαρμενο λαο.
Δεν μιλησε για τις εξτρα αμοιβες των βουλευτων του,τις σπαταλες των υπουργειων,τους λογαριασμους τηλεφωνων των υπουργων,αυτα αλλωστε ειναι ψιλα και αυτος ασχολειτε μονο με σοβαρα θεματα οπως να τρεχει να κατηγορει την χωρα απο εδω και απο εκει.
Επισης δεν μιλησε για τους υπαλληλους της Βουλης οι οποιοι εξαιρουνται του εννιαιου μισθολογιου,δεν ειπε τιποτα για την ανικανοτητα να εισπραχθουν οι φοροι απο τους κατεχοντες και τις χαριστικες ρυθμισεις που κανει ο υπουργος επι της οικονομιας του.

Οποτε ας καθησουμε στο λιτο μας τραπεζι και ας παραγγειλουμε το σημερινο μας γευμα.

Ενα πιλαφι σκετο παρακαλω.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: