Πέμπτη, Απριλίου 28, 2011

Το κρυφο σχολειο

Μαζευονται καθε λιγο και λιγακι και τα κουβεντιαζουν,δηλαδη μονο εκει κουβεντιαζουν διοτι μετα τσακωνονται σαν τις χωριατες για το ποια εκλεψε το βρακι της διπλανης της απο την απλωστρα.
Ειναι το κρυφο σχολειο του Τζεφρυ,εκει μαζευει ολα τα πρωτακια και καθεται με τις ωρες και τους μαθαινει τι ειναι παγκοσμιοποιηση,τους συμβουλευει να μιλανε ο ενας στον αλλον,να συνεργαζονται,παγκοσμιοποιηση χωρις συνεργασια δεν λεει.

Και τα πρωτακια κανουν οτι ακουνε,δυο τρια απο αυτα ακαταλληλα ακομη και για σχολικη εκδρομη κοιτανε με περηφανεια που βρεθηκαν να ειναι μερος αυτου του κρυφου σχολειου,πριν απο αυτο δεν τα ηξερε ουτε η δασκαλα τους ουτε κανενας αλλος μαθητης.
Το πρωτακι απο την Παρο εχει να ασχοληθει με την ηλεκτρονικη διακυβερνηση,βρακι δεν εχουμε αυτο μας ελειπε,θα μας κανει ολους με τσιπακια να περναμε τις διαβασεις και να αναβει απο μονο του το πρασινο,δεν κοιταει το μαυρο χαλι του κρατους που το εκανε πιο μαυρο,νομοι,και αλλοι νομοι,με νομους δεν μπαινει σε ταξη το δημοσιο πρωτακι,εσυ ζεις φυσικα στον δικο σου πλανητη,εμεις που ζουμε εδω το γνωριζουμε.

Ο δασκαλος και αυτος στον κοσμο του,σωζει και ξανασωζει μα σωτηρια δεν φαινεται,αλλα αυτος εκει,οραματιζεται το μελλον να ειναι ακριβως οπως το παρελθον,λεει τις αρλουμπες του καθε τοσο,ειμαστε σεβαστικοι κι'εμεις και δεν μιλαμε αλλα εως ποτε.

Μαλλον και τα πρωτακια εχουν καταλαβει οτι ο δασκαλος δεν εχει ιδεα τι του γινεται και αποφασισαν να κανουν του κεφαλιου τους.Ειναι γεγονος οτι ετσι οπως πανε ομως οδηγουν την ταξη ολοκληρη σε αποβολη απο το σχολειο,ειπαμε πρωτακια οκ,αλλα χαζα πρωτακια τι να τα κανουμε>

Οσο για τον γερο δασκαλο,η συνταξιοδοτηση του ειναι αναποφευκτη,δεν τον νοιαζει λεει αλλα αλλο να φυγεις απο το σχολειο με μνειες και βραβεια και αλλο να φυγεις και να σε θυμουνται ολοι σαν τον χειροτερο που περασε απο το σχολειο.
Αλλα οπως λενε...
Μ'οποιον δασκαλο καθησεις.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: