Κυριακή, Ιανουαρίου 02, 2011

Νεα χρονια με παλαιους ηγετες και κανενα οραμα

Ολοι μας ευχηθηκαμε χθες κατι που το θελουμε πολυ αλλα συγχρονως γνωριζουμε οτι ειναι ακατορθωτο να συμβει,ναι Καλη Χρονια σε ολους μας,εμας που επι τοσες δεκαετιες το ευχομαστε αλλα δεν το βλεπουμε να γινεται.

Και δεν το βλεπουμε να γινεται...και ουτε θα γινει στην δικη μας θητεια στην ζωη αυτη διοτι επι τοσα χρονια μαζι μας γιορταζαν και καποιοι αλλοι,αυτοι δεν γιορταζουν μονο την Πρωτοχρονια,γιορταζουν ολο τον χρονο,καθε μερα,στην κυριολεξια πανηγυριζουν.

Αυτοι οι αλλοι μας εμαθαν να ζουμε με το ρημα"Θελω"μας εδωσαν και τα μεσα να κανουμε το"Θελω"μας πραγματικοτητα,μας μιλησαν για συγκλισεις και επιτυχιες και μας ναρκωσαν σιγα-σιγα.

Και ξεθαρρεψαμε και σκορπισαμε τα ονειρα μας σε υλη,σε τουβλα και σιδερα,σε μηχανες και γη,οτι μας ενωνε μας χωρισε,οτι αγαπαγαμε το ζηλεψαμε,οτι μας ενοχλουσε το αρνηθηκαμε.

Γιναμε πολλοι λαοι σε μια χωρα,οπαδοι του τιποτα,σηκωσαμε σημαιακια και φωναξαμε για κατι που δεν ειχαμε γιατι δεν μας βολευε και εμας να το εχουμε,κλεισαμε τα αυτια μας και τα ματια μας στον διπλανο μας,κλεισαμε τους δρομους και τα στενα με τα πολυτελη αυτοκινητα μας,κλεισαμε τα μπαλκονια μας με τεντες,οτι μπορουσαμε καναμε για να μην βλεπουμε και να μην μας βλεπουν.

Καναμε βολτα το σουπερ μαρκετ και καψαμε την βολτα που επρεπε να κανουμε,την κτισαμε,την μπαζωσαμε,την καταπατησαμε,εγινε το πολυκαταστημα χωρος συναθροισης,οι ταβερνες εγιναν κλαμπ,οσο δυνατοτερα η μουσικη τοσο καλυτερα,αρκει να μην μπορουμε να συνεννοηθουμε,λατρεψαμε τους στιχους τους φτηνους και τους παρουσιαστες με την ψευδη γλωσσα.

Το in μας εβγαλε out,το design μας κυριεψε,το look εγινε σημαντικοτερο απο το be,η γλωσσα μας εγινε ενα συνοθυλευμα αλλης γλωσσας.

Και εκεινοι πανηγυριζαν,με καθε αλλαγη μας,με καθε πτωση κατω απο εκεινα που ειμασταν,με φωτοβολιδες,με δεντρα Χριστουγεννων,με συναυλιες και πυροτεχνηματα εμεις χασαμε την αληθεια και θαμπωθηκαμε απο το ψεμμα.

Τωρα πολλοι μιλανε για το παρελθον,φτωχοι...αλλα τιμιοι,αργα δεν ειναι?

Τωρα δεν πανηγυριζουμε,κοιταμε αφωνοι,συμπερασμα δεν βγαινει...εμεις φταιμε λοιπον?

Μια νεα χρονια ηρθε και θα ειναι η συνεχεια της προηγουμενης,με καποιους να θεωρουν εμας ενοχους για οσα εκεινοι εκαναν,συνηθισμενο αυτο στην χωρα μας,η ευθυνοφοβια,ολα ειναι λαθος του πιο κατω απο εμας,εμεις παντα σωστοι,εμεις δικαιοι και λογικοι.
Πως να πουμε καλη χρονια οταν ξερουμε οτι αυτοι που διοικουν θα ειναι οι μονοι που θα την εχουν?

Αυτοκριτικη,ναι....απο εμας?
Η απο εκεινους που πανηγυριζαν επι δεκαετιες γιατι ηξεραν που θελουν να μας φτασουν?

Δεν υπάρχουν σχόλια: