Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2011

Το ρεβεγιον των λιγων και η υπομονη των πολλων

Περασαν και αυτες οι γιορτες,θα θυμομαστε απο αυτες την προσπαθεια των πολλων να περασουν οσο το δυνατον καλυτερα με οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα,η κριση βλεπετε δεν αφησε κανεναν αλωβητο,ολοι μας εργαζομενοι η οχι προσπαθησαμε για"το καλο"που λενε να βρεθουμε με τους φιλους και αγαπημενους μας καπου και να ξεχασουμε οσο μπορουμε αυτην την χρονια που περασε.

Ξεραμε ομως οτι στο βαθος του χρονου που ερχεται αυτη η μιζερη χρονια που ζησαμε θα φανταζει καλη,δεν θα ειναι ευκολα τα πραγματα λοιπον,ο πονος των διαχειριστων μας διαχυτος στον τροπο που διαλεξαν εκεινοι να περασουν την δικη τους παραμονη,ναι..... στην δημοκρατια που δεν ειναι κανενας ισος με τον αλλον.

Και φυσικα..αν και μαζι τα φαγαμε εμεις δεν ειχαμε την ευκαιρια να γευτουμε αστακους,γαριδες,και λοιπα εδεσματα με παραξενο ονομα και δυσκολα στο μαγειρεμα,εμεις που τα φαγαμε μαζι ψαξαμε για το φθηνοτερο και λιγοτερο οδυνηρο για την μισοαδεια τσεπη μας τροπο να χαρουμε εστω και λιγο.

Οι λιγοι...που τα εφαγαν μαζι μας ειχαν τον δικο τους τροπο,εκεινοι τον εχουν αυτον τον τροπο δεκαετιες τωρα,ποτε σε κοτερα,ποτε σε ξενοδοχεια πολυτελειας,καλεσμενοι των φτωχων φιλων τους περασαν ενα ταπεινο βραδυ τρωγοντας ολα αυτα που εμεις δεν μπορεσαμε να γευτουμε.

Αυτοι οι λιγοι που θεωρουν οτι αυτο που λεγεται κρατος ειναι ιδιοκτησια τους,θεωρουν οτι χωρις αυτους θα ειμαστε χαμενοι και οτι μονο αυτοι εχουν κανει το σωστο ενω εμεις φταιμε για ολα,διαλεξαν μεσα στην κριση να περασουν την παραμονη της πρωτοχρονιας σε σουιτες και να ξεχασουν το ποσο πολυ κουραστηκαν για να μας φτασουν ως εδω που φτασαμε.

Δυστυχως λειπει η αξιοπρεπεια,η ευθυνη και η κατανοηση της δυσκολης καταστασης απο αυτους τους λιγους,λειπει η αισθηση του ταπεινου υπηρετη του λαου και υπερισχυει το δογμα του αφεντη που ενω οι υποδουλοι διαβιουν μια ζωη στην ανεχεια εκεινοι θεωρουν οτι η πολυτελεια ειναι κατι που τους ταιριαζει απολυτα.

Τι να τις κανεις τετοιες παραμονες,μονο παχυδερμα μπορουν να νοιωσουν ευχαριστηση περνωντας ετσι ενω ενας λαος οδηγειται στο χαος,φατε και πιειτε κυριοι,εσεις οι λιγοι.

Για εμας παντα λιγοι θα εισαστε.

Μεινετε σε πολυτελη διαμερισματα και σουιτες.

Για εμας θα εισαστε παντα αστεγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: