Δευτέρα, Ιανουαρίου 10, 2011

Ψωνια

Ξεκινησαμε το Σαββατο για μια βολτα στο κεντρο,ενας φιλος σκεφτοταν να αγορασει ενα μπουφαν οποτε περασαμε απο ολα σχεδον τα πολυκαταστηματα να ριξουμε μια ματια.
Στo πολυκαταστημα που εργαζομουν κι'εγω μειναμε περισσοτερο,εχει μεγαλυτερη ποικιλια σε εταιρειες και σκεφθηκαμε οτι εκει θα βρουμε κατι.

Ολες οι εταιρειες ειχαν ηδη εκπτωσεις...ονομαζομενες προσφορες διοτι ο φετεινος χειμωνας ηταν απογοητευτικος για τον κλαδο της λιανικης σε ρουχα και παπουτσια.

Και δεν ειναι παραξενο που ηταν απογοητευτικος οταν καποιος δει τις τιμες αυτων των προιοντων,με μια ματια αυτο που ειδαμε ειναι ποσο ακριβα ειναι πλεον τα ρουχα στην Ελλαδα,αν ειναι δυνατον ενα μπουφαν να κοστιζει 490 ευρω και ακομη με την εκπτωση να κατεβαινει γυρω στα 300,απο ινες χρυσου εχει φτιαχτει?

Ολα τα υποφερτα μπουφαν ειχαν περιπου την ιδια τιμη,πανω απο 400 ευρω,ενα που βρηκαμε γυρω στα 150 με την εκπτωση δεν ειχε μεγεθος και η πωλητρια βαριοταν να κοιταξει αν υπαρχει σε αλλο καταστημα,μαλλον μας ειπε οτι δεν θα το βρουμε πουθενα,εμεις το βρηκαμε φυσικα σε πολυ κοντινο πολυκαταστημα αλλα ειχε ενα ελλατωμα.

Θυμαμαι στο Μοναχο τις τιμες και με πιανει πανικος,απο 49 ευρω για καταπληκτικα μπουφαν που εδω θα κοστιζαν 5 πλασια και με τους μισθους που παιρνουν εκει τους ειναι ακομη φθηνοτερα.
Τελικα πιο φθηνα ειναι να παει καποιος στο εξωτερικο να ψωνισει και να επιστρεψει εχοντας κανει και ενα ωραιο ταξιδι.

Μαλλον οι εμποροι στην ελλαδα μας θεωρουν εμας αυτο που βγαινουμε να κανουμε.

Δηλαδη ψωνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: