Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Νέα αποφαση του Ειρηνοδικείου δικαιώνει τους κατοικους της Κερατέας


Μόλις πριν λίγο βγήκε νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου που δικαιώνει τους κατοίκους που ζητούν να μη γίνει ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Να φύγουν εδω και τωρα τα ΜΑΤ λενε οι κατοικοι.

Δικαιώνει και πάλι τους κατοίκους της Λαυρεωτικής η νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα. Όπως δήλωσε στο newsit o πρώην Δήμαρχος Κερατεάς Σταύρος Ιατρού, "το Ειρηνοδικείο Λαυρίου εμμένει στην πρώτη του απόφαση για απαγόρευση των εργασιών στην περιοχή του Οβριοκάστρου, όπου σχεδιάζεται να γίνει ΧΥΤΑ.

Η νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου βγηκε μετά την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της πρώτης απόφασης του Δήμου Κερατέας που ειχε εκδοθεί τον προηγούμενο χρόνο και κήρυττε παράνομο το εργο ΧΥΤΑ.

Η πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγόρευε την έναρξη οποισδήποτε εργασίας στην επίμαχη περιοχή καθώς δεν είχε δοθεί έγκριση της αρχαιολογίας και δεν είχαν εκτελεσθεί απαλλοτριώσεις ούτε ειχαν εκδοθεί οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας.

Ετσι λοιπόν το Ειρηνοδικείο απέρριψε στο σύνολό της την ένσταση του ελληνικού Δημοσιου. Αυτή η αποφαση που είναι η δεύτερη από τότε που ξεκινησε η επέμβαση των ΜΑΤ στην Κερατέα, δικαιώνει πλήρως και όχι μερικώς τον αγώνα μας. Ελπίζουμε ότι μετά απο αυτή την απόφαση οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνειδητοποιήσουν για δεύτερη φορά ότι φυλάνε τα μηχανήματα ενός παράνομου εργολάβου και το δις εξαμαρτείν του Υπουργείου Προστασίας του Πολιτη δεν μπορεί να σταθεί πλέον'. 
www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: