Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Πως να μετρησεις τους νεκρους

Η κριση βαθαινει και ολοι μας παρακολουθουμε αφωνοι την καθημερινη επιδεινωση της,οι μονοι που ησυχα και ανωδυνα μιλανε με μεγαλα λογια και υποσχεσεις ειναι αυτοι που υποτιθεται εχουν την κυρια ευθυνη για οσα γινονται.

Θρηνουμε νεκρους καθε μερα,αλλους στους απαραδεκτους δρομους της χωρας για τους οποιους πληρωνουμε διοδια επι δεκαετιες,αλλους στην μαχη με την τρομοκρατια η την εγκληματικοτητα,δεκαδες ανθρωποι χανονται απο την ανυπαρξια ιατρικης φροντιδας,ασθενοφορου την στιγμη που χρειαζεται,την ελλειψη αστυνομευσης.

Και οι υποσχεσεις συνεχιζονται,μαχαιρια μπαινοβγαινουν σε κοκκαλα,παντα μια καλη δικαιολογια υπαρχει για να καλυψει την τραγικη ανικανοτητα της διοικησης προς τους πολιτες της χωρας,διαβαζα χθες μια επιστολη που ειχαν στειλει μελη της ομαδας ΔΙΑΣ και ελεγε οτι ακομη και τα κρανη τους τα ειχαν αγορασει μονοι τους απο τον πενιχρο μηνιαιο μισθο τους,ελεγε για τον τροπο επιλογης χωρις την δικη τους συγκαταθεση,για την ελειψη εκπαιδευσης...ελεγε πολλα.

Και οι μονοι που δεν φαινεται να ανησυχουν,να ντρεπονται,εστω να παραιτηθουν για τις ελλειψεις που υπαρχουν ειναι οι κυριως υπευθυνοι της καταστασης,αγερωχα κοιτανε το μονο φιλικο τους μεσον...τον φακο της τηλεοπτικης καμερας και λυπουνται για ολα αλλα η ντροπη περισσευει παντα.

Και ολοι συμπαραστεκονται στις οικογενειες των νεκρων,για να τις ξεχασουν μολις σβησουν τα φωτα της δημοσιοτητας και να αφησουν να συνεχιζεται η ιδια κατασταση.
Θα με ρωτησετε περιμενεις παραιτησεις απο καποιους που δεν παραιτηθηκαν οταν 80 ατομα πνιγηκαν στο ναυαγιο του Σαμινα?
Η ελπιδα δυστυχως πεθαινει παντα τελευταια.

Ακομη και μετα απο τους νεκρους που δεν ξερεις πλεον πως να τους μετρησεις.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: