Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

H πικρη καθημερινοτητα του"Πρωτα ο Πολιτης"

Η διαλυση της χωρας δεν ειναι μονο οικονομικη,δεν ειναι η ηθικη καταπτωση που νοιωθουμε ολοι που βλεπουμε καθε τι που υπηρχε να γκρεμιζεται και να μην μπαινει στην θεση του κατι καλυτερο,η καθημερινοτητα ειναι σκληρη,μας πληγωνει,μας κανει να θυμωνουμε,να απελπιζομαστε.

Ψαχνω να βρω τι εχει καλυτερεψει εστω και ελαχιστα στην δικη μου καθημερινοτητα και δεν βρισκω απολυτως τιποτα,κανενα μετρο δεν εχει παρθει,ανακοινωσεις και σχεδια που μενουν μονο σχεδια,λογια και αλλα λογια,χαμενες ζωες που σκυθρωπες περιμενουν την επομενη μερα να περασει,τι τελικα εγινε και πιστεψαμε το ανεκδιηγητο αυτο ψεμα περι καλυτερης διακυβερνησης?

Ξεκιναω καθε μερα για το νοσοκομειο,για να περιμενω την ιδια ωρα και περισσοτερο στην σταση το λεωφωρειο,τις Κυριακες ουτε να το συζηταω οτι θα περασει,πηγαινε...ελα 3 ωρες για δεκα λεπτα διαδρομη,εκει βλεπω την προσπαθεια που κανουν χωρις προσωπικο,τρεχουν να καλυψουν θεσεις που δεν θα επρεπε,νοσηλευτριες που γινονται τραπεζοκομες,ασθενεις παραμελημενοι γιατι δεν υπαρχει αρκετο προσωπικο να τους φροντισει,αν δεν εχει καποιος συγγενη η αποκλειστικη τοτε χαθηκε το παιχνιδι.

Διαβαζω τις διαφορες δηλωσεις οτι θα δημιουργηθουν θεσεις εργασιας,και ομως κανενας πλεον δεν ψαχνει για εργαζομενους,αντιθετα απολυονται συνεχεια ατομα απο παντου,οι εταιρειες αλλαζουν τις συνθηκες εργασιας χωρις να ενδιαφερεται κανεις,ωραρια απαραδεκτα,συνθηκες μεσαιωνα και χειροτερα,μισθοι....αστε μην συζητησουμε.
Ανεργοι παντου να περιμενουν εναν εργοδοτη να τους σεβαστει σαν ανθρωπους και οχι να τους φερθει σαν ζωα,τρομοκρατια και μειωσεις μισθων χωρις καν να υπαρχει νομιμη διαδικασια.

Προστασια για τον καταναλωτη πουθενα,ακριβεια και αισχροκερδεια,τιμες βορειας ευρωπης σε μια χωρα που οι μισθοι σε λιγο θα φτασουν αυτους της ανατολικης ευρωπης,απαραδεκτη νοοτροπια των δεκο,μιλανε ακομη και τωρα για αυξησεις στην δεη,τωρα που πρεπει αυτοι πρωτα να κανουν μειωσεις γιατι δεν αντεχει ο λαος να πληρωνει.

Μια πολη νεκρη πλεον,παντου ερημια και κλειστα καταστηματα,ζητανε απο τα καταστηματα φθηνοτερες τιμες οταν τα υποχρεωνουν να πληρωνουν παραλογους φορους.
Δρομοι που κλεινουν με δυο εκατοστα χιονι η μιση ωρα βροχη,ανικανοτητα παντου και απο ολους που μετα μας υποσχονται εισαγγελικες ερευνες και ξεχνανε οτι ποτε κανενας δεν τιμωρηθηκε σε αυτη την χωρα.

Ενας μασκαρας που με ψεματα πηρε την εξουσια μασκαρεμενος σε φιλο μας εβγαλε την απαισια μασκα του και μας αποκαλυψε ανερυθριαστα οτι το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να διατηρησει το καθεστως της ανομιας και να πληρωσουμε εμεις τα δικα τους λαθη.
Ομως οι αποκριες τελειωσαν και λογικα εμεις πρεπει να αποφασισουμε τι πανηγυρι θα ακολουθησουμε απο εδω και περα,των ανικανων,των ψευτων η ενα διαφορετικο που θα μας βγαλει απο αυτο το τελμα στο οποιο χαιρονται που μας εβαλαν?   

Δεν υπάρχουν σχόλια: