Παρασκευή, Απριλίου 01, 2011

Παρτε το χαμπαρι:Καμια δικτατορια δεν επεσε ειρηνικα

Τελικα τι πολιτευμα εχουμε,γραφει σε καθε κρατικο εγγραφο Ελληνικη δημοκρατια,ωραια,και τι ειναι τελικα η δημοκρατια?
Ειναι δημοκρατια να μπορεις να μιλας,να εκφραζεσαι ελευθερα,να κανεις απεργιες,να διεκδικεις τα δικαιωματα σου,να εισαι ισος με τον αλλον,τι αλλο ειναι...εγω μεγαλωσα στην δικτατορια και στο σχολειο και τοτε δημοκρατια μας ελεγαν οτι εχουμε.

Σημερα τι απο ολα αυτα ειναι δυνατον να τα κανεις?
Μιλαμε ναι αλλα χωρις νοημα,φωνη βοωντος εν τη ερημω,τι σημασια εχει να μπορεις να μιλας οταν κανενας δεν εχει την διαθεση να σε ακουσει,κανουμε απεργιες...ε και?τωρα ποιος θα απεργει με τοση πεινα που θα πεσει,δεν θα μπορει κανεις,διεκδικουμε τα δικαιωματα μας,δεν υπαρχει πλεον αυτο,παει οτι διεκδικησαμε...το διεκδικησαν οι παλαιοτεροι εμεις στους επομενους αφηνουμε τον ολεθρο.

Μα θα γελασετε και θα μου πειτε...τι λες τωρα,ποια δικτατορια και κουραφεξαλα,κουλαρετε παιδια,δεν ειναι τιποτα το ιδιο πλεον,εχουν εξελιχθει οι καταστασεις,δεν μιλαμε για την ιδια δικτατορια.
Εκεινη η παλια περασε,τωρα ειναι πιο επιστημονικα τα πραγματα,ολα γινονται δημοκρατικα..ετσι το λεγανε και τοτε,μα και τοτε ειχαμε εκλογες και εβγαινε ο Παπαδοπουλος με 97%....τωρα κυβερνανε και με το 20%ποιοι ηταν πιο δημοκρατες?

Μα τοτε εδερναν τον κοσμο....γιατι τωρα τι κανουν,εχει παει κανεις Κερατεα μερια να δει τι γινετε?
Τετοιο γινατι απο δημοκρατικη κυβερνηση δεν το χω ξαναδει,και δεν ειναι οτι δεν θελει να κανει πισω γιατι εχει δικιο,δεν κανει πισω γιατι φοβαται....αν τα καταφερει η Κερατεα την βαψανε μετα.

Ελα βρε Χαρη τι λες....τοτε φυλακιζαν τους αντιστασιακους...χα χα χα,τωρα θα φυλακιζουν οσους δεν αποδιδουν φπα ενα ευρω,ενω δωριζουν φπα εκατομμυριων,αλλαξε το στυλ σου λεω,ηταν αλλες εποχες τοτε,δεν τους παιρνει τους δημοκρατες να κανουν τα ιδια.
Και η Μερκελ που διαφεντευει την Ευρωπη ειρηνικα το κανει,ειδες κανενα τανκ να μπαινει στην Πολωνια?

Μα δες τοτε οι φοιτητες ξεσηκωθηκαν και τους ανετρεψαν,τωρα ουτε φοιτητες ουτε Σαββοπουλος ουτε τιποτα....

Και να που ηρθαμε στο θεμα,αυτοι οσο μενουν εκει κανουν το κουμαντο τους,με φωνες και αναρτησεις δεν επεσε καμια δικτατορια,τοτε καποιοι εχασαν την ζωη τους,καποιοι δεν ξαναπερπατησαν απο το ξυλο,καποιοι αλλοι ομως πλουτισαν γιατι ηταν πιο εξυπνοι.....μετα.
Οσο για τους καλλιτεχνες αυτοι οι περισσοτεροι ειναι δουλοι του συστηματος,περιμενουν να δουν προς τα που θα παει για να πανε κι'εκεινοι.

Μα τοτε δεν υπηρχε ελευθερια του λογου,η τηλεοραση ηταν κρατικη και μετεδιδε οτι ηθελαν εκεινοι,οι εφημεριδες το ιδιο.

Γιατι τωρα τι μεταδιδει η τηλεοραση,απλα αλλαξε η εποχη και αντι για διαγγελματα μεταδιδει Μαστερ σεφ,Μπιγκ Μπραδερ,και την Ζωη της αλλης.
Οι ειδησεις ειναι λαιφσταιλ και οι δημοσιογραφοι his master's voice.
Οι δε εφημεριδες... μονο η Βραδυνη τοτε εκανε αντισταση,σημερα δεν υπαρχει ουτε αυτη.

Τι ειναι δικτατορια τελικα,κατι να σε ποναει στο σωμα η στην ψυχη?
Και νομιζεις οτι στην παγκοσμια ιστορια επεσε καμια δικτατορια χωρις μαχη...ετσι ειρηνικα?
Χωρις δουλεια,χωρις μελλον,χωρις ελπιδα,χωρις πατριδα,τι περιμενεις να συμβει?

Ενα ακομη πολυτεχνειο?

Μα αλλαξαν τα πραγματα,πρεπει κι εμεις να αλλαξουμε τροπο,οπως εκεινοι.

Μια αλλου ειδους επανασταση...να τους ξαφνιασουμε κι'εμεις οπως μας ξαφνιασαν εκεινοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: