Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

Τον Ιούνιο αποφασίζεται η αναδιάρθρωση του χρέους

Η πληροφορία είναι έγκυρη 100% και κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου αφού το επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλβγκανγκ Σόιμπλε. Η αναδιάρθρωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα... αποτελέσματα έκθεσης που έχει ζητήσει η γερμανική κυβένηση για το κατά πόσο είναι διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος. Αν τα συμπεράσματα, τα οποία θα παραδοθούν στις αρχές του καλοκαιριού, είναι θολά, τότε ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι "θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα" δείχνοντας προς το μονόδρομο της αναδιάρθρωσης. Εδώ ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι δηλαδή. Αποδεικνύεται τελικά πως ενώ κυβέρνηση, Βρυξέλλες και ΔΝΤ επιμένουν να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, στο παρασκήνιο μελετούν όλα τα ενδεχόμενα και επεξεργάζονται τους όρους και το πότε τους συμφέρει να ανακοινωθεί!
http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_5137.html



Κλειδωσε η αναδιάρθρωση- Πήρε εντολή η Lazard

Στην παγκόσμιας εμβέλειας τραπεζική «μπουτίκ» του οίκου Lazard, που από την άνοιξη του 2010 συμβουλεύει την κυβέρνηση σε θέματα διαχείρισης χρέους, πέφτει τώρα όλο το βάρος για την προώθηση ενός “new deal” με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας, καθώς το Βερολίνο διαμηνύει με όσο μεγαλύτερη καθαρότητα γίνεται, ότι το 2012 δεν πρόκειται να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας (EFSF), αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο χρόνο.  
Η Lazard έχει επεξεργασθεί, σύμφωνα με πληροφορίες.... του «S10», ένα σχέδιο ελάφρυνσης της Ελλάδας από το υπερβολικό χρέος, το οποίο συνδυάζει και ένα… ανώδυνο για τις τράπεζες «κούρεμα» των ομολόγων.
Μια πιο «φτωχή» εκδοχή του ίδιου σχεδίου είχε συζητηθεί με τους ιδιώτες πιστωτές και στα τέλη του 2010, αλλά η εφαρμογή του «σκάλωσε» στις αντιρρήσεις των ελληνικών τραπεζών:
 -Για τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, πλην αυτών που έχουν αγορασθεί από την ΕΚΤ, το σχέδιο προβλέπει ανταλλαγή με νέους τίτλους ίδιας ονομαστικής αξίας, αλλά με λήξη πέντε χρόνια αργότερα και επιτόκια ίσα με το νέο, μειωμένο επιτόκιο δανεισμού των 110 δισ. ευρώ (περίπου 4%). Με τον τρόπο αυτό, επιμηκύνεται η διάρκεια του 70% του συνολικού χρέους και μειώνεται το κόστος εξυπηρέτησης, χωρίς να θιγεί η ονομαστική αξία του, κάτι που θα άνοιγε «τρύπες» στους ισολογισμούς των τραπεζών, οι οποίες, ως γνωστόν, αποτιμούν το χρέος στα τραπεζικά τους βιβλία με βάση το κόστος αγοράς και όχι τις τρέχουσες τιμές.
 - Για τα ομόλογα που έχουν αγορασθεί από την ΕΚΤ σε τιμές χαμηλότερες από την ονομαστική τους αξία (κόστος αγοράς 35 δισ. ευρώ, έναντι ονομαστικής αξίας 50 δισ. ευρώ), το σχέδιο της Lazard προβλέπει να αγορασθούν στις τιμές που τα απέκτησε η ΕΚΤ, με αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του δανείου των 110 δισ. ευρώ, τα οποία δεν θα χρειασθεί να χρησιμοποιηθούν για τις αποπληρωμές ομολόγων που λήγουν, αφού αυτά στο μεταξύ θα έχουν ρυθμισθεί με την επιμήκυνση του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες. Ουσιαστικά, δηλαδή, η επιμήκυνση του χρέους προς ιδιώτες πιστωτές θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «κουρέψει» κατά 15 δισ. ευρώ τα ομόλογα που έχει σήμερα στην κατοχή της η ΕΚΤ, μειώνοντας ανώδυνα για την αγορά τη συνολική αξία του χρέους.
Περισσοτερα στο:
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/04/lazard.html


Ολα τα κόλπα για την αναδιάρθρωση χρέους

Η δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα στρέφεται πλέον σταδιακά γύρω από το είδος αναδιάρθρωσης που θα επιλεγεί. "Είναι αναμενόμενο οι πολιτικοί να αποκλείουν την αναδιάρθρωση του χρέους, μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα γίνει", σχολίασε ο Ben May, αναλυτής της Capital Economics.



Μερος αναρτησης απο το:http://emprosdrama.blogspot.com/2011/04/blog-post_2201.html

Σχολιο:
Νικησαμε,νικησαμε,που να το πω και που να το φωναξω.....νικησαμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Δεν υπάρχουν σχόλια: